21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalRomânia U21 - Finlanda U21 4-1 / „Magicul” Mihăilă i-a hipnotizat pe nordici

România U21 – Finlanda U21 4-1 / „Magicul” Mihăilă i-a hipnotizat pe nordici

Naționala U21 a României a învins joi seară, cu scorul de 4-1, reprezentativa similară a Finlandei. Partida disputată pe stadionul „Anghel Iordănescu” din Voluntari a contat pentru etapa a 4-a din preliminariile pentru Euro 2021. A fost o seară fantastică pentru olteanul Vali Mihăilă, care a înscris toate cele patru goluri ale României. Jucătorul Craiovei a punctat în minutele 8, 16, 45+5 și 78. Pentru Finlanda a marcat Kairinen, în minutul 3.

GdS v-a ținut la curent cu evoluția scorului și cu momentele importante, pe care le regăsiți mai jos.

FINAL: România U21 – Finlanda U21 4-1

Min. 90: S-au arătat 2 minute de prelungire.

Min. 83: Ultima înlocuire și la România. Denis Ciobotariu l-a schimbat pe Alexandru Pașcanu.

Min. 82: Ciobanu a încercat să nu îl lase doar pe Mihăilă să înscrie, dar Jaaskelainen s-a opus șutului său.

Min. 78: Gooooooooollll Româniaa! Patru ca la teatru pentru Valentin Mihăilă! Jucătorul Craiovei a punctat pentru a patra oară, cu un șut din marginea careului. Adrian Petre este cel cu pasa decisivă.

Min. 76: Mihăilă este peste tot! Craioveanul a scăpat singur cu portarul advers, dar nu a reușit să îl învingă pentru a patra oară. În continuare, România – Finlanda 3-1.

Min. 73: Ultimele două înlocuiri la Finlanda. Vertainen îi ia locul lui Kairinen, în timp ce Ylatupa intră în schimbul lui Soisalo.

Min. 65: Mută și finlandezii. Banza și Oksanen i-au înlocuit pe Lingman și Assehnoun.

Min. 64: Triplă schimbare în tabăra României. Cristian Merloi l-a înlocuit Dennis Man, Olaru i-a luat locul lui Moruțan, în timp ce Adrian Petre l-a schimbat pe George Ganea.

Min. 60. Jocul de la Voluntari s-a echilibrat. Cele două formații se duelează la mijlocul terenului, dar România încearcă să domine tactic această repriză.

Min. 50: Dennis Man șutează de la peste 25 de metri, dar mingea se duce pe lângă poarta lui Jaaskelainen.

Partida a fost reluată.

PAUZĂ: România U21 – Finlanda U21 3-1

Min 45+5: Inevitabilul s-a produs. Valentin Mihăilă a înscris în cele din urmă și golul al treilea pentru tricolori. Jucătorul Viitorului, George Ganea, a centrat perfect pentru Mihăilă, care a finalizat cu un șut simplu, din centrul careului. România – Finlanda 3-1!

Min. 45+3: Finlandezii au avut șansa de a egala până la pauză, dar portarul României, Andrei Vlad, a fost pe fază și a interceptat centrarea lui Kairinen.

Min. 45: De la margine s-au arătat 5 minute de prelungiri pentru prima repriză.

Min. 44: Schimbare și în tabăra oaspete. Hyvarinen îi ia locul lui Virtanen.

Min. 41: Valentin Mihăilă a reușit să înscrie al treilea gol, dar arbitrul întâlnirii a decis să îl anuleze pe motiv de offside. În urma reluarilor, se observă că a treia reușită a olteanului trebuia validată. Rămâne 2-1 pentru România.

Min. 33: Radu Boboc s-a accidentat, iar Mirel Rădoi a fost nevoit să mute. Ricardo Grigore a intrat în locul său.

Min. 28: Suporterii prezenți pe stadionul „Anghel Iordănescu” îi scandează numele lui Valentin Mihăilă!

Min. 16: Goooooolllll Româniaaa!! VALENTIN MIHĂILĂ reușește dubla și o duce pe România în avantaj. Juniorul Craiovei a înscris cu un șut în diagonală. Portarul Finlandei, Jaaskelainen nu a avut replică. România – Finlanda 2-1!

Min. 8: Gooooooollll România!! Jucătorul Universității Craiova, Valentin Mihăilă, confirmă că este într-o formă fantastică. Acesta a reușit să înscrie un gol superb, după ce a șutat imparabil, la colțul lung, de la marginea careului advers. România – Finlanda 1-1!

Min. 3: Gol Finlanda! Moruțan l-a scăpat din marcaj pe Kairinen, care a împis mingea în poartă din centrul careului. România – Finlanda 0-1.

A început partida.

GdS vă va ține la curent cu cele mai importante evenimente din timpul jocului, dar și cu evoluția scorului.

Echipe de start:

România U21: Vlad – Rațiu, Pașcanu, Chindriș, Boboc (33, Grigore) – Ciobanu, Oaidă, Moruțan (64, Olaru) – Man (64, Merloi), Ganea (64, Petre), Mihăilă. Selecționer: Mirel Rădoi.
Rezerve: Aioani – Itu, Grigore, Petre, Ciobotariu, Merloi, Olaru, Vlădoiu, Moldoveanu.

Finlanda U21: Jaaskelainen – Halme, Pikkarainen, Sundman – Virtanen (44, Hyvarinen), Lingman (65, Oksanen), Kairinen (73, Vertainen), Valakari, Assehnoun (65, Banza) – Soisalo (74, Ylatupa), Kaliman. Selecționer: Juha Malinen
Rezerve: Keto, Hyvarinen, Oksanen, Ylatupa, Vertainen, Hakkinen, Mainepaa, Banza, Kouassivi-Benissan.

Cartonațe galbene: Pașcanu 73 / Kallman 67, Oksanen 70.

Pentru duelul de la Voluntari, a fost desemnată o brigadă din Irlanda. Robert Hennessy va oficia de la centru România – Finlanda și va fi ajutat de la margine de Allen Lynch și Dermot Broughton.

Clasament:

EchipăMeciuriVictoriiEgaluriÎnfrângeriPuncte
1. Danemarca33009
2. România3019
3. Finlanda5127
4. Ucraina103
5. Irlanda de Nord 02
6. Malta    30121

Articol scris de Tibi Cocora

Citește și: Liga 3 / Universitatea II Craiova are meci greu cu Flacăra Moreni

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS