5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalRomânia - Suedia / Daniele Orsato va arbitra meciul de pe Arena Naţională

România – Suedia / Daniele Orsato va arbitra meciul de pe Arena Naţională

Site-ul UEFA a anunţat astăzi brigada de arbitri care va oficia întâlnirea dintre România şi Suedia. Disputa este programată vineri, de la ora 21.45 (Pro TV), pe Arena Naţională. Astfel, jocul tricolorilor din penultima etapă a grupei F de calificare la Campionatul European din 2020 va fi arbitrat de o brigadă din Italia. Central va fi Daniele Orsato, „fluieraş“ ce va împlini în această lună 44 de ani. El este arbitru FIFA din 2010.

În 2012, Daniele Orsato a arbitrat pe Arena Naţională finala Cupei României, dintre Dinamo şi Rapid, câştigată de „câini“ cu 1-0. Apoi, în decembrie 2012, a oficiat la victoria echipei CFR Cluj pe „Old Trafford“, scor 1-0 cu Manchester United în Liga Campionilor. Doi ani mai târziu, Orsato a condus la Ploieşti partida Petrolul – Dinamo Zagreb, scor 1-3, în preliminariile Ligii Europa. În august 2016 a revenit pe Arena Naţională pentru meciul FCSB – Manchester City, scor 0-5, în play-off-ul Ligii Campionilor.

Orsato a condus două partide din actualul sezon al Ligii Campionilor, Galatasaray – Real Madrid 0-1 şi Valencia – Ajax 0-3 . În ambele au participat internaţionali români, Florin Andone şi Răzvan Marin.

Daniele Orsato va fi ajutat la cele două linii de asistenţii Lorenzo Manganelli şi Fabiano Pretti. Al patrulea oficial delegat va fi Michael Fabbri.
Asistentul Lorenzo Manganelli a făcut parte din brigada care a oficiat finala Ligii Europa din această vară. Daniele Orsato a fost al patrulea oficial la acea partidă.

Observatorul de arbitri provine din Slovacia, Marian Ruzbarsky.

Citeşte şi: Liga a IV-a Dolj / Fotbal fără egal în etapa a 12-a. S-au marcat 56 de goluri!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS