12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalIeşiţi la joc, nu staţi la noroc!

Ieşiţi la joc, nu staţi la noroc!

Universitatea Craiova întâlneşte sâmbătă, de la ora 20.30, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu“, pe CFR Cluj, campioana ţării. Este meciul în care trupa lui Victor Piţurcă ar putea arăta că s-a maturizat şi că are în sfârşit forţa să treacă pe primul loc. O victorie în Gruia nu este deloc imposibilă. Ştiinţa a reuşit să câştige acolo multe puncte în trecut, chiar şi în perioade când echipa nu strălucea. Acum, Victor Piţurcă a benecificiat de întreruperea campionatului şi a putut analiza în amănunt totul, deci sunt motive în plus pentru fani să creadă într-un scor favorabil.

Piţurcă: Mergem numai cu gândul la victorie

Strategul Universităţii Craiova, Victor Piţurcă, a subliniat ideea că obiectivul alb-albaştrilor este victoria, chiar dacă ştie că adversarul este de calibru.

„Jucăm la Cluj, la campioana ţării, însă vă spun că mergem numai cu gândul la victorie. Avem nevoie de cele trei puncte. Am pierdut puncte preţioase etapa trecută, cu Poli Iaşi, aşa că ne dorim victoria. Acum sper să şi reuşim să o obţinem. În sensul ăsta ne-am pregătit foarte bine. Jucătorii, în acest moment, sunt la o capacitate foarte bună de efort. Din păcate, am pierdut un jucător pentru meciul ăsta. Este vorba despre Koljic, care a suferit o uşoară întindere. Ar mai fi Bancu, suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene, în rest tot lotul este valid. Zakaric şi Cosic sunt apţi, deci pot să apară la Cluj în primul unsprezece“, a spus Piţi.


„CFR este echipa de pe primul loc, este echipa campioană, iar noi suntem pe trei în momentul de faţă, dar am pregătit acest meci normal, ca pe toate celelalte. Sigur că întâlnim adversari buni, puternici, dar ne-am luat nişte măsuri pentru acest joc. E mai greu să mai prindem CFR-ul cum l-a prins Viitorul în acel moment când a câştigat. Cu siguranţă, CFR Cluj nu va arăta la fel, aşa că noi ne aşteptăm să întâlnim o echipă destul de puternică“, a completat Piţurcă.

Ivan tânjeşte după gol

La conferinţa de presă de joi a fost prezent şi Andrei Ivan, atacant care a oscilat în evoluţii până acum. „Jdechi“ a recunoscut că nu este foarte mândru de prestaţiile sale şi a punctat că îşi doreşte mult să marcheze din nou în tricoul alb-albastru.

„Vom merge la Cluj să luăm cele trei puncte. Ne-am antrenat foarte bine în cantonamentul de la Constanţa şi sperăm să câştigăm la CFR. Vreau să dau gol la fiecare meci, dar nu s-a întâmplat până acum, din păcate. Au fost meciuri bune şi mai puţin bune făcute de mine. Poate că o să încep să înscriu cu CFR Cluj. O să fiu concentrat la fiecare meci şi sper să marchez cât mai mult. Nu simt nicio presiune. Mă simt foarte bine de când m-am întors acasă şi vreau să fac o treabă bună cu Universitatea Craiova, să câştigăm un trofeu anul acesta. Avem nevoie doar de încredere“, a comentat Andrei Ivan.

„Andrei a jucat şi a pus tot ce are el mai bun în slujba echipei. Va veni şi golul, dar pentru noi e important să câştige echipa. Nu este nicio presiune pe umeri lui“, a intervenit Victor Piţurcă.

Amendă de 5.000 de euro pentru cei ce nu-l ascultă pe Piţi

Cei doi reprezentanţi ai Universităţii Craiova au fost chestionaţi în privinţa actului de indisciplină comis de George Puşcaş în meciul România – Norvegia. Acesta a ignorat atunci ordinea impusă de selecţionerul Cosmin Contra în privinţa executanţilor loviturilor de la 11 metri şi a ratat. Dacă Piţurcă a exclus un asemenea act cu el la timonă, Ivan a mărturisit că nerespectarea sarcinilor ar conduce la o amendă usturătoare.

„Cum adică să discuţi ceva înaintea jocului şi alt jucător să ia mingea ca să execute penaltiul?! Doar dacă antrenorul îi face semn că poate executa, atunci da. Nu ştiu ce aş fi făcut în locul lui Contra, habar nu am ce reacţie aş fi avut în momentul ăla. Şi ce reacţie a avut Contra? La fotbal se înjură! Ştim cum e la fotbal, astfel de lucruri se mai întâmplă la nervi. El şi-a recunoscut vina, şi-a cerut scuze… Acum avem aceleaşi şanse de calificare ca înainte. Trebuie să batem Suedia, după aia vedem ce facem cu Spania“, a comentat Piţurcă.

„Dacă nu ascultăm indicaţiile antrenorului urmează o amendă de 5.000 de euro“, a punctat Andrei Ivan.

Citeşte şi: Ivan şi Piţurcă, optimişti înaintea derbiului din Gruia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS