19.6 C
Craiova
sâmbătă, 6 iunie, 2020
Știri de ultima oră Sport Fotbal Alexandru Mitriţă, despre SUA, „U“ Craiova şi echipa naţională

Alexandru Mitriţă, despre SUA, „U“ Craiova şi echipa naţională

Convocat din nou la echipa națională a României de selecționerul Cosmin Contra, Alexandru Mitriță a oferit un interviu pe site-ul FRF. A vorbit despre viața în SUA, cum sunt antrenamentele și cum s-a adaptat după zborul extrem de lung până la București. Mijlocașul celor de la New York City a făcut o comparație între jocul nordicilor și cel al tricolorilor, precizând că România are „șanse mari să se bată cu oricine“.

„Mi-a fost foarte greu să stau fără câini“

„Piticul atomic“ a mărturisit ce l-a afectat în mod special prin mutarea în SUA şi a punctat că şi-ar dori să aibă băieţi, ca să-i poată da la fotbal.

„Îmi doresc să am cât mai mulţi băieţi să îi dau la fotbal. Chiar dacă nu sunt talentaţi, îi voi forţa să joace fotbal”, a declarat Mitriţă. „Mi-a fost foarte greu să stau fără câini, chiar iubesc în general animalele. Nu s-a putut cu acest drum foarte lung şi am zis să îmi cumpăr unul nou. Am cumpărat unul în America şi am zis că la fiecare echipă la care mă voi duce, dacă voi mai pleca undeva, o să îmi cumpăr un câine în fiecare ţară”.

„Nu este uşor să zbor atât de mult. În rest, e mult mai bine decât data trecută când am venit la naţională, mă simt mult mai bine. Tot ce trebuie să fac este să mă antrenez, să mă odihnesc foarte bine, să mănânc. Eu cred că odihna e cea mai importantă”, a mai spus Alex Mitriță.

Mitriță, despre antrenamentele la New York City

Fostul jucător al Craiovei spune că nu există diferenţe între antrenamentele pe care le face în SUA şi cele pe care le făcea în România.

„La Craiova, cu Mangia, făceam numai antrenamente cu mingea, cu posesia. În America e la fel, doar antrenamente tehnico-tactice, cu mingea, şi nu se face niciodată pregătire fizică”, a spus Mitriţă.

Despre meciul România – Norvegia

Întrebat despre meciul România – Norvegia, Mitriţă a spus:

„Nordicii sunt diferiţi faţă de noi, au un joc foarte puternic pe minge lungă, sunt foarte înalţi, sunt foarte masivi. Noi avem un joc diferit faţă de ei, suntem mai mingicari, pot să spun aşa, o echipă care ştie foarte bine cu mingea, suntem foarte bine pregătiţi tactic şi avem şanse mari să ne batem cu oricine”, a spus acesta, care se tachinează cu Anton Tinnerholm, colegul său suedez de la NY:

„El zice de România că nu are nicio şansă, eu zic că ei nu au nici o şansă, glume ca între colegi”.

În luna octombrie, tricolorii vor disputa două partide, după cum urmează:
Insulele Feroe – România, 12 octombrie, ora 19:00, stadion Tórsvøllur (Torshavn)
România – Norvegia, 15 octombrie, ora 21:45, Arena Națională (București)
Clasamentul grupei F: 1. Spania 18 puncte (golaveraj 17-3), 2. Suedia 11 (13-8), 3. România 10 (13-7), 4. Norvegia 9 (11-8), 5. Malta 3 (2-13), 6. Feroe 0 (3-20).
*La EURO 2020 se califică direct primele două clasate în fiecare grupă preliminară.

Citeşte şi: Gladiatorii lui Torcea au făcut prăpăd la medalii în Ardeal

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Valentina vrea să meargă mai departe

O văd şi acum aşezată la birou....

ȘTIRI GdS

Ediția din 2020 a turneului de la Luxemburg a...

Ediţia din acest an a turneului de tenis de la Luxemburg, din circuitul WTA, care urma să aibă loc între 19 şi...

Proteste SUA: În Denver polițiștii nu au voie să...

O instanță a decis vineri ca poliția din Denver să înceteze să mai folosească împotriva manifestanților gaze lacrimogene, gloanțe din cauciuc și...

Valentina vrea să meargă mai departe

O văd şi acum aşezată la birou. A fost unul dintre studenții care au obţinut o bursă pe Fundaţia Gazetei şi a...

Weekend prelungit de Rusalii: Trafic aglomerat spre mare și...

Weekend-ul prelungit de Rusalii deja începe să producă efecte în trafic. Poliția Română a anunțat în această dimineață trafic aglomerat pe Autostrada...

Proteste SUA. Bărbat împins. 57 de polițiști din Buffalo...

Cincizeci şi şapte de poliţişti din Buffalo, New York, şi-au dat demisia, vineri, din trupele speciale de intervenţie după ce doi colegi...

Universitatea Craiova a primit licența să poată juca în...

FRF a anunțat astăzi că șapte echipe care au solicitat licența de participare în cupele europene, în ediția 2020-2021, au primit aviz...