10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal„U“ Craiova - Viitorul / Daţi totul pentru victorie!

„U“ Craiova – Viitorul / Daţi totul pentru victorie!

Universitatea Craiova întâlneşte astăzi, de la ora 20.30, pe stadionul „Ion Oblemenco“, pe FC Viitorul. Aceasta este partida care „închide“ etapa a 11-a din Liga I.

Piţurcă: Un egal l-aş considera un eşec

Strategul Ştiinţei, Victor Piţurcă, regretă că nu va putea dialoga cu Gică Hagi de la nivelul băncii tehnice, deoarece acesta este suspendat şi crede că absenţa sa de lângă tuşă va conta în modul de exprimare al jucătorilor oaspeţi.

„E al treilea joc de campionat pe care-l dispută echipa de la venirea mea. Pe primul l-am pierdut, pe cel de-al doilea l-am câştigat şi urmează un meci tot cu o echipă bună, pentru că Viitorul este pe primul loc, la egalitate cu CFR Cluj. Meciul este extrem de important, iar eu nu-mi doresc decât victoria. Vă spun din nou, aşa cum am făcut-o şi înaintea meciului cu Mediaş: un egal l-aş considera un eşec. Suntem pregătiţi pentru o evoluţie bună şi pentru un rezultat pozitiv. Avem jucători suspendaţi, Kelic şi Mihăilă, şi îi avem accidentaţi pe Qaka, Cosic şi Măţel. Fiecare punct este important. Suntem acolo, în faţă, şi vrem să ne consolidăm un loc pe podium. Eu îmi doresc campionatul, iar asta înseamnă că trebuie să câştigăm fiecare meci. Acum să vedem dacă şi putem“, a spus Piţi într-o conferinţă de presă.

„Pentru mine ar fi fost un motiv de bucurie ca Hagi să stea pe bancă şi să schimbăm câteva vorbe înaintea meciului, dar se pare că el va sta în tribună. Îmi pare rău, sincer. Contează foarte mult prezenţa lui Gică lângă băieţi de obicei. Sunt convins că i-a certat după isprava din Cupă şi vor veni cu capetele plecate, umili, dar pregătiţi pentru a câştiga. Surprize mari nu pot fi, pentru că şi ei au jucători accidentaţi“, a mai spus Piţi.

Acka: Vom da 100% ca să câştigăm

Din rândul fotbaliştilor, fundaşul Stephane Acka ştie că misiunea de astăzi nu va fi uşoară, dar speră ca punctele să ajungă în contul Ştiinţei.

„Întâlnim o echipă bună a campionatului. Viitorul este sus în clasament, este o echipă preocupată să paseze, construieşte bine, are un joc bun de posesie şi jucători de calitate. Noi o să fim concentraţi, ne-am pregătit bine în această săptămână şi vom da 100% ca să câştigăm. Sunt sigur că o să fie un meci spectaculos şi sperăm să luăm cele trei puncte. Mi-aş dori să fie stadionul plin, cum a fost cu FCSB. Sper să-i facem fericiţi pe fanii care vor veni la stadion“, a subliniat Acka.

Fundaşul ivorian a explicat apoi cât de dificil este să evoluezi pe un gazon prost, precum cel de pe „Ion Oblemenco“.

„Trebuie să te gândeşti la preluare, să ai grijă la cum alergi, la pase, pentru că sare mingea rău. Dacă tu vrei să o loveşti din prima e dificil, nu prea poţi şi trebuie să o opreşti. M-am accidentat şi eu la fel ca Uros Cosic: am călcat strâmb şi am stat pe margine aproape trei săptămâni. Nu e uşor să joci pe un asemenea gazon. Trebuie să fii atent la orice. Sperăm să se găsească o soluţie cât mai repede şi să schimbăm gazonul“, a punctat Stephane Acka.

„Toţi jucătorii care s-au accidentat au făcut-o din cauza gazonului

Legat de gazon, Victor Piţurcă a spus că pentru echipa oaspete nu este la fel de dificil să joace aici, în Bănie, pentru că riscurile nu sunt la fel de mari.

„Pentru echipele vizitatoare e mai simplu. Ei nu realizează cum este gazonul, vin şi joacă 90 de minute, apoi pleacă. Un meci pe campionat e mai uşor de trecut, dar când joci fiecare meci de acasă aici, e altceva. Băieţii noştri joacă de atâta timp pe el şi ei ştiu la ce se pot aştepta. Joacă şi cu teamă când preiau mingea, când pasează, când aleargă trebuie să aibă mişcarea sub control, deci pentru noi este un mare minus. Toţi jucătorii care s-au accidentat au făcut-o din cauza gazonului“, a menţionat Piţurcă.

„Dau şanse de la 1 la 5% să se poată schimba gazonul“

Acesta s-a arătat sceptic în privinţa schimbării suprafeţei de joc în luna octombrie şi a explicat ce s-a discutat sâmbătă, la întâlnirea cu reprezentanţii primăriei, ai CNI şi constructorului.

„Nu există doar teama că jucătorii se pot accidenta din cauza gazonului prost. Mirosul pe care îl emană gazonul este otrăvitor, este unul care poate îmbolnăvi orice jucător şi spectatorii. Am vorbit cu cei din conducere şi le-am spus că mi-ar plăcea să vină la stadion reprezentanţi ai Ministerului Mediului, ai Sănătăţii şi să ia dânşii nişte decizii. Nu se mai poate juca pe acest gazon!

Am stat șapte ore aici de vorbă cu reprezentaţii tuturor factorilor implicaţi şi eu cred că ar trebui să se ceară un gen de aprobare la Curtea de Conturi, la toţi cei care ar putea interveni. Sunt foarte sceptic, dau şanse de la 1 la 5% să se poată schimba gazonul. E vorba despre constructorul stadionului. Numai el ar putea realiza schimbarea gazonului. Cei de la primărie şi cei de la CNI trebuie să facă licitaţii şi s-ar întârzia. Or dacă nu reuşim să punem gazonul acum, în octombrie, când să-l punem? Poate în mai, anul viitor, când se termină campionatul.

Constructorul e în proces cu cel pe care l-a angajat să facă atât solul, cât şi gazonul, iar cel care a executat lucrarea spune că este excelent totul. Constructorului îi este teamă că, atunci când schimbăm gazonul, instanţa o să-i dea câştig de cauză celui care a pus iniţial gazonul. Şi primăria, şi doamna directoare de la CNI au intenţii bune. Trebuie găsită o soluţie foarte rapid. În cazul în care constructorul îşi dă acordul, el va veni cu o sumă de bani, iar restul banilor vor fi suportaţi de primărie, ca să putem să punem gazon hibrid, aşa cum ne-am dori. Poate constructorul va spune ‘da’ miercuri, dar vom vedea. Avem o variantă de rezervă, dar nu o divulgăm“, a spus Piţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS