12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalEchipa lui Mititelu poate juca pe „Oblemenco“ meciul din Cupă

Echipa lui Mititelu poate juca pe „Oblemenco“ meciul din Cupă

Unversitatea Craiova şi FCU vor disputa în perioada 24-26 septembrie partidele din şaisprezecimile Cupei României. Conform tragerii la sorţi, Universitatea Craiova o va întâlni pe CSM Reşiţa, în timp ce FCU se va duela cu Universitatea Cluj.

FCU a solicitat oficial Primăriei Craiova ca partida cu Universitatea Cluj să o dispute pe stadionul „Ion Oblemenco”. De asemenea, clubul a precizat că este de acord să plătească taxa stabilită de Consiliul Local, pentru a putea juca pe arena din Bănie. Ca urmare a acestei cereri, Primăria Craiova şi-a dat acordul şi a emis următorul comunicat:

„Primăria Municipiului Craiova aduce la cunoștința publicului că își exprimă acordul pentru desfășurarea meciului de fotbal din cadrul șaisprezecimilor Cupei României la fotbal, programat de către Federația Română de Fotbal, dintre echipele U CRAIOVA și U CLUJ, pe arena Complexului Sportiv Craiova – Stadion de Fotbal – Ion Oblemenco. Acordul autorității locale vine ca urmare a solicitării transmise decătre U Craiova 1948 S.A.

Vă redăm mai jos informarea transmisă de Direcția Patrimoniu din cadrul Primăriei Craiova către U Craiova 1948 S.A:

“Referitor la solicitarea dumneavoastră, înregistrată la Primăria MunicipiuluiCraiova, vă transmitem acordul autorității locale, în calitate de proprietar al obiectivului Complex Sportiv Craiova – Stadion de Fotbal, privind desfășurarea meciului de fotbal în cadrul șaisprezecimilor Cupei României la fotbal, programat de către Federația Română de Fotbal, între echipele U CRAIOVA și U CLUJ, acord condiționat de următoarele:

– Achitarea taxei în valoare de 45.000,00 lei, aferentă categoriei evenimentului, prevăzută la cap. I – Nivelul taxelor din Anexa nr. 4 la Hotărârea nr. 533/2018 cu respectarea cap. II – Procedura privind taxele locale pentru utilizarea temporară a Complexului Sportiv Craiova – Stadion de Fotbal, situat în B-dul Ilie Balaci nr. 8 (fost Știrbei Vodă nr. 38), Craiova; în procedură sunt menționate obligațiile ulterioare achitării taxei de folosință, responsabilizarea organizatorului pentru menținerea și predarea bunului în parametrii legali de funcționare; pentru eventualele cheltuieli derivate din folosință, organizatorul evenimentului va prezenta, la întocmirea protocolului de predare-primire, dovada asigurării obiectivului.

– Respectarea prevederilor din Legea nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, având în vedere calitatea deorganizator al competiției deținută de clubul U CRAIOVA 1948 S.A. și anume, fără a fi limitativ: art. 2, art. 5, capitolul II

– Obligațiile organizatorului de competiții sau de jocuri sportive cum ar fi: să interzică afişarea în arena sportivă a simbolurilor, sloganurilor, ori textelor cu conţinut obscen sau care incită la denigrarea ţării, laxenofobie, la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă, indiferent pe ce suport ar fi inscripţionate; să interzică scandările cu caracter politic, să interzică amplasarea bannerelor sau a altor mijloace de publicitate vizuală pe gardul care delimitează suprafaţa de joc de tribună sau în oricare alte locuri care împiedică fie buna vizibilitate a jocului de către spectatori, fie asigurarea unei intervenţii oportune, în caz de necesitate etc.

După stabilirea datei pentru desfășurarea evenimentului, vă rugăm să reveniți pentru demararea procedurilor: întocmirea notei de plată în vederea achitării taxeide utilizare a arenei sportive, întocmirea protocolului de predare–primire, stabilireadetaliilor procedurale”.

Clubul Universitatea Craiova a răspuns solicitării FCU şi a transmis că este de acord ca meciul acestora cu Universitatea Cluj să se dispute pe „Ion Oblemenco”, dar cu anumite condiţii.

Iată comunicatul Universităţii Craiova:

„Având în vedere solicitarea publică făcută de domnul Mititelu ca echipa domniei sale să joace în Craiova și cu toate că nu scrie, deducem că face referire la stadionul „Ion Oblemenco”, precum posibilitatea ca și Universitatea Craiova să-și dispute meciul cu CSM Reșița tot pe stadionul „Ion Oblemenco”, facem următoarele precizări:

  • Pentru a evita o eventuală suprapunere a meciurilor, Universitatea Craiova a cerut oficial FRF și televiziunilor să programeze cele două meciuri în zile diferite.
  • Ținând cont de experiența clubului nostru în utilizarea stadionului și aici ne referim la sistemul de ticketing, operarea sistemului de leduri, operarea tabelelor și operarea punctelor vânzare, Universitatea Craiova va acorda asistență în cazul în care echipa domnului Mititelu apelează și asigurăm tot suportul logistic în vederea organizării meciului.
  • Având în vedere că Universitatea Craiova a investit peste 750.000 de euro în facilități suplimentare: puncte de vânzare food și non-food, sistemul de leduri, finalizarea lojelor VIP, dotarea celor 42 de loje cu aparatură audio-video și mobilier, ne manifestăm disponibilitatea de a le pune la dispoziție gratuit.
  • Singurul lucru pe care îl vom cere este ca angajații noștri să fie tratați cu respect, iar investițiile suplimentare să nu fie distruse. Avem peste 100 de angajați permanenți sau colaboratori care se ocupă de operarea stadionului, cât și firme partenere cărora le-am externalizat anumite activități.
  • Știința a renăscut pentru a reda Olteniei spiritul. Niciodată noi nu ne-am opus și nu ne vom opune ca un meci de fotbal să se dispute în orașul nostru. Am demonstrat asta și în anul 2013, când am jucat împotriva unei alte echipe a domnului Mititelu.
  • Ne dorim ca acesta să fie primul și ultimul comunicat vizavi de acest subiect. În acest moment, clubul nostru se focusează pe tot ceea ce înseamnă meciul Universitatea Craiova – FCSB”

Articol scris de Tibi Cocora

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS