21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal„U“ Craiova - FCSB / Sorin Cârţu: Nu trebuie pusă o presiune foarte mare pe Piţurcă

„U“ Craiova – FCSB / Sorin Cârţu: Nu trebuie pusă o presiune foarte mare pe Piţurcă

Preşedintele Universităţii Craiova, Sorin Cârţu, a stat de vorbă cu GdS despre derbiul cu FCSB, programat duminică, de la ora 21.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“, din etapa a 9-a a Ligii I. Conducătorul Ştiinţei se aşteaptă la un joc foarte disputat şi cu final imprevizibil. Le cere suporterilor să nu pună o presiune suplimentară pe strategul Victor Piţurcă, pentru că acesta este abia la început de drum cu alb-albaştrii.

GdS: Cum prefaţaţi meciul cu FCSB? Cum i-aţi simţit pe băieţi acum, odată cu venirea lui Victor Piţurcă la cârma echipei?

Sorin Cârţu: Este o mobilizare maximă pentru o partidă de tipul ăsta. În general, meciurile cu FCSB sunt speciale, indiferent care este poziţia din clasament, că stai mai bine sau mai rău. Şi ei văd lucrurile în acelaşi fel. Suntem două rivale, care în decursul timpului au contat una pentru cealaltă şi a fost foarte important ca stare de spirit cum te prezinţi la un astfel de meci. Sigur că starea noastră de acum este una mult mai bună faţă de a lor. Intră în discuţie şi prezenţa lui Piţi la cârma echipei, iar asta trebuie şi este un plus pentru starea noastră de concurs.

Are mare încredere în Andrei Ivan

GdS: Odată cu venirea lui Piţurcă au sosit la echipă şi câţiva jucători noi şi valoroşi. Este posibil să vedem vreunul dintre ei în primul unsprezece?

S.C.: Dacă ar fi să aşteptăm vreunul dintre cei trei transferaţi în ultimul moment ar fi Andrei Ivan. Cred că va apărea pe teren, pentru că în privinţa lui Cosic este prea devreme având în vedere starea lui de antrenament. Acum ştii cum e, antrenorii ştiu cel mai bine pulsul jucătorilor. Ivan are şi avantajul că este familiarizat cu totul şi are şi o stare de antrenament superioară celorlalţi.

GdS: Un gol al lui Ivan ar răsuci cuţitul în rană, ţinând cont de cât de mult l-a dorit Gigi Becali la FCSB?

S.C.: Nu trebuie să ne gândim la chestii din astea, la răzbunări sau declaraţii răutăcioase. Trebuie să privim meciul ca atare, este o partidă cu FCSB şi este bine întotdeauna să nu o pierzi. Nu trebuie forţat şi pusă presiune foarte mare şi pe Piţi, pentru că este primul lui meci. Şi el îşi doreşte foarte mult să înceapă cu o victorie, dar, aşa cum am mai spus-o, meciurile cu FCSB sunt imprevizibile.

Îl consideră ghinionist pe Ioniţă

GdS: Din păcate, vin veşti proaste în privinţa lui Ioniţă. Se vorbeşte despre o ruptură musculară ce l-ar ţine câteva săptămâni pe margine.

S.C.: Ioniţă, Koljic… În pregătire se pot întâmpla şi lucruri de genul acesta. Musculatura este mereu supusă la accidentări de acest tip şi mai ales la fotbal trebuie să iei în calcule şi astfel de accidente. Ghinion! Este un accident pe care nici el nu şi-l dorea.

GdS: Derbiul cu FCSB va fi primul cu sold-out. Mai erau foarte puţine bilete disponibile.

S.C.: Ştiu şi eu că este foarte greu să mai găseşti acum bilet, mai ales în locurile alea mai bune. Interesul este foarte mare, intră în discuţie şi venirea lui Piţi, e un meci cu FCSB, deci sunt mai multe evenimente coroborate. Aşa se întâmplă mereu, mai ales când jucăm cu CFR Cluj, Dinamo şi Viitorul, echipele de top ale campionatului. Să sperăm că vom avea motive de bucurie la sfâştit.

Nu ar zice ba la un duel cu FCU în Cupă

GdS: Mâine (joi – n.r.) aflăm şi adversara din faza 16-imilor de finală ale Cupei României. Sunt suporteri care şi-ar dori adversară pe FCU, dumneavoastră pe cine aţi vrea?

S.C.: Păi şi dacă jucăm cu ei, ce. Este o echipă de divizia C, peste care trebuie să trecem. Că sunt orgolii, că nu sunt, asta puţin contează, tu trebuie să învingi. Toate meciurile sunt cu orgolii. Indiferent unde te-ai duce şi cu cine ai juca, adversarul de mâine ar vrea să te depăşească. Important este să trecem mai departe şi o vom face, pentru că jucăm o echipă inferioară şi trebuie să ne punem în valoare surplusul tehnico-tactic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS