Acasă Sport Fotbal România U21 a cedat în Danemarca. Coman a irosit un penalti pe...

România U21 a cedat în Danemarca. Coman a irosit un penalti pe final

-

Reprezentativa de tineret a României a fost învinsă marți seară, de formaţia similară a Danemarcei, cu scorul de 2-1, într-un meci din grupa a 8-a a preliminariilor Campionatului European Under 21 din 2021. Golul României a fost înscris de Florinel Coman, în minutul 80, în timp ce pentru danezi a punctat Skov Olsen, în minutele 3 și 55. De menționat faptul că tricolorii au avut șansa să obțină un rezultat de egalitate în Danemarca, dar Florinel Coman a irosit o lovitură de la unsprezece metri chiar în minutul 90+3

Acest eşec vine şi pe fondul a trei absenţe importante din echipa noastră: George Pușcaș, Ianis Hagi și Florin Ștefan, care au fost convocaţi la naţionala de seniori.

DANEMARCA: Christensen – Anymbe, Sorensen, Nelsson, Poulsen – Hjulmand, Nartey, Holse – Olsen, Bruun Larsen, Dreyer. Selecționer: Albert Capellas.
Rezerve: Vindhal-Jensen – Odgaard, Jensen, Ibsen, Amundsen, Damsgaard, Madsen, Kofod Andersen, Rasmussen.

ROMÂNIA: Aioani – Rațiu, Pașcanu, Dima, Boboc – Olaru, Băluță, Dragomir – Drăguș, Petre, Coman. Selecționer: Mirel Rădoi.
Rezerve: Dur-Bozoancă – Grigore, Ganea, Oaidă, Chindriș, Velisar, Ciobanu, Neicuțescu, Dobre.

Cartonașe galbene: Hjulmand ’18, Nartey ’41 / Coman ’82, Velisar ’86.

Au arbitrat: Erez Papir – Sagy Metzamber, Tom Adi; Liran Liany.

În clasament, Finlanda ocupă primul loc, cu 4 puncte (golaveraj 3-1), urmată de Ucraina 3 (4-2), Danemarca 3 (2-1), Irlanda de Nord 2 (1-1), Malta 1 (0-4), România 0 (1-2). De remarcat faptul că România și Danemarca au disputat un singur meci în grupe, în timp ce Finlanda, Ucraina, Irlanda de Nord și Malta au câte două partide jucate.

Următorul meci al României U21 va avea loc pe 10 octombrie, pe teren propriu, cu Ucraina.

Articol scris de Tibi Cocora

ȘTIRI VIDEO GdS

Craiova. Primul club de programare pentru elevii cu deficienţe de auz

Ford Motor Company Fund - latura filantropică a companiei Ford - împreună cu Fundaţia „Light into Europe“ au înfiinţat, la Liceul Tehnologic „Beethoven“ din Craiova primul club de coding (programare - n.r.) pentru elevii cu deficienţe de auz. 50 de elevi cu nevoi speciale vor învăţa programare, prin metoda Scratch, populară în Marea Britanie.

Busturile coclite din centrul Craiovei, scandal naţional

Reamplasarea busturilor personalităţilor, săptămâna trecută, de către primărie, în zona Teatrului „Marin Sorescu“ din Craiova, a iscat mare vâlvă. Scandalul a...

Calitatea aerului din Gorj, sub lupa autorităților

Consiliul Județean Gorj a întocmit Raportul privind stadiul realizării măsurilor cuprinse în Planul de menținere a calităţii aerului în județul Gorj, 2019...