20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalRomânia - Spania, scor 1-2. Tricolorii au fost aproape de un rezultat mare

România – Spania, scor 1-2. Tricolorii au fost aproape de un rezultat mare

România a fost învinsă joi seară, scor 1-2, de reprezentativa Spaniei, într-o partidă contând pentru etapa a 5-a din grupa F preliminară a Campionatului European din 2020. Ibericii au deschis scorul prin Sergio Ramos (’29), după ce a transformat o lovitură de la unsprezece metri și au dublat avantajul imediat după pauză, prin Paco Alcacer (’47). Tricolorii au revenit în joc după golul lui Florin Andone (’59), dar nu au reușit să mai înscrie până la final. De menționat că Spania a jucat cu un om în minus din minutul 79. .

România: Tătăruşanu – Benzar, Nedelcearu, Chiricheș, Grigore, Toșca – Deac (’71, Maxim), Marin, Stanciu (’63, Hagi)- Keșeru (’56, Andone), Pușcaș. Selecţioner: Cosmin Contra.
Rezerve: Radu, Niță – Ștefan, Rus, Bordeianu, Păun, Maxim, Hagi, Cicâldău, Grozav, Andone.

Spania: Kepa – Navas, S. Ramos. D. Llorente, J. Alba – Saúl, Busquets, F. Ruiz, Ceballos (’77, Sarabia) – Alcacer (’ 84, Hermoso), Rodrigo (’71, Oyarzabal). Selecționer: Roberto Moreno.
Rezerve: De Gea, Lopez – Nunez, Hermoso, Gaya, Carvajal, Alcantara, Suso, Sarabia, Rodri, Parejo, Oyarzabal.

Cartonașe galbene: R. Marin ’31 / S. Ramos ’29, Saul ’76, Arrizabalaga ’90+2.

Cartonaș roșu: Llorente ’79.

Arbitri: Deniz Aytekin – Eduard Beitinger, Rafael Foltyn; Tobias Stieler.

În celelalte două jocuri ale grupei, Norvegia a trecut de Malta cu scorul de 2-0, în timp ce Suedia a făcut scor în Feroe, 0-4.

În urma acestor rezultate, clasamentul arată astfel: 1. Spania 15 puncte (13-3), 2. Suedia 10 (12-7), Norvegia 8 (10-7), România 7 (12-7), Malta 3 (2-12), Insulele Feroe 0 (3-16).

Etapa viitoare:
-duminică, 8 septembrie: România – Malta, ora 19.00 (stadion „Ilie Oană”); Spania – Insulele Feroe, ora 21.45 (stadion Estadio „El Molinon”); Suedia – Norvegia, ora 21.45 (stadion „Friends Arena”).

GdS v-a ţinut la curent cu evoluţia scorului şi cu momentele importante ale jocului, pe care le găsiți mai jos.

Final: România – Spania, scor 1-2.

Min. 91: Ocazii incredibile are României! Două ratări monumentale ale lui Pușcaș și Andone, care nu au reușit să îl învingă pe Kepa din poziții excelente.

Min. 87: Pablo Sarabia șutează peste poarta lui Tătărușanu dintr-o poziție foarte bună.

Min. 84: Ultima schimbare a ibericilor. Hermoso l-a înlocuit pe Paco Alcacer.

Min. 80: Ianis Hagi a nimerit zidul din lovitură liberă, iar scorul rămâne neschimbat.

Min. 79: Spania rămâne cu un om în minus, după ce Llorente l-a faultat pe Pușcaș din poziție de ultim apărător. Lovitură liberă periculoasă pentru România.

Min. 77: Altă schimbare făcută de Spania. Sarabia îl schimbă pe Ceballos.

Min 71: Schimbări de ambele părți. Maxim l-a înlocuit pe Deac în tabăra României, în timp ce Oyarzabal a intrat pentru spanioli, în locul lui Rodrigo.

Min. 65: Ianis Hagi a executat bine un corner de pe partea dreaptă, dar Pușcaș nu a nimerit poarta.

Min. 63: A doua schimbare în tabăra României. Stanciu i-a lăsat locul lui Ianis Hagi.

Min. 59, goooooool România: Florin Andone înscrie cu capul la doar trei minute după ce a intrat pe teren.

Min. 56: Prima schimbare în naționala României. Claudiu Keșeru este înlocuit cu Florin Andone.

Min. 54: Fabian Ruiz șutează de la 25 de metri, cu mult efect. Mingea trece la câțiva centimetri pe lângă stâlpul din dreapta al porții lui Tătărușanu.

Min. 47, gol Spania, 0-2: Ibericii se distrează pe Arena Națională. Paco Alcacer a dublat avantajul oaspeților, după o fază lucrată ca la carte de formația spaniolă.

Partida a fost reluată.

Pauză: România – Spania 0-1.

Min. 45: A fost acordat un minut de prelungire.

Min. 37: Tătărușanu are un reflex incredibil în fața lui Paco Alcacer. Vârful lui Dortmund reluase din prima, sub transversală, din 7 metri.

Min. 35: Tătărușanu se bate de la egal la egal cu Spania. Portarul român a scos două goluri ca și făcute și îi păstrează pe tricolori în joc.

Min.29, gol Spania, 0-1: Sergio Ramos a transformat o lovitură de la 11 metri, după ce arbitrul a considerat că Nedelcearu l-a faultat în careu pe Paco Alcacer.

Min. 17: Nicolae Stanciu trimite peste poartă, iar tabela se menține intactă.

Min. 16: Lovitură liberă periculoasă pentru România, obținută de Pușcaș.

Min. 12: Tătărușanu este fantastic! Nici Dani Ceballos și nici Sergio Ramos nu au trecut de goalkeeperul român.

Min. 11: Spania controlează jocul de pe Arena Națională.

Min. 9: Prima ocazie a României vine de la Vlad Chiricheș, care a șutat peste poarta lui Kepa de la aproximativ 25 metri.

Min.6: Ciprian Tătărușanu a salvat din nou România, după ce a respins în corner un șut trimis periculos de Paco Alcacer. Rămâne 0-0.

Min. 1: Naționala Spaniei a avut prima ocazie a meciului, dar Tătărușanu a fost pe fază.

Partida a început.

Înainte de începutul partidei se va ține un minut de reculegere în memoria fiicei fostului antrenor al Spaniei, Luis Enrique, decedată la doar 9 ani.

Cosmin Contra a hotărât să folosească o formulă inedită, cu cinci oameni în linia de fund. O altă surpriză este absența din echipa de start a lui Gheorghe Grozav, unul dintre fotbaliștii favoriți al selecționerului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS