13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal„Leii“ vor să rămână invincibili pe terenul ilfovenilor

„Leii“ vor să rămână invincibili pe terenul ilfovenilor

Universitatea Craiova întâlneşte astăzi, de la ora 21.00, pe stadionul „Anghel Iordănescu”, pe FC Voluntari, partida contând pentru etapa a 8-a din Liga I.
Pentru gruparea din Bănie este un bun prilej de a demonstra că victoria cu Astra nu a fost întâmplătoare şi că echipa a revenit pe drumul bun pe care apucase în primele runde, când rezultatele pozitive asigurau prezenţa pe podium.
Reamintim, Universitatea Craiova a avut un început bun de sezon, cu trei victorii la rând. Parcursul european şi-a spus cuvântul odată cu trecerea etapelor şi a tururilor preliminare. Oboseala cumulată în cele șase jocuri din Liga Europa au condus la un regres în joc şi rezultate.
De menţionat că alb-albaştrii au înscris doar nouă goluri în ediţia curentă, toate din acţiune.

GdS vă va ţine la curent cu evoluţia scorului şi cu momentele importante ale jocului.

Misiunea Ştiinţei nu este deloc uşoară şi asta pentru că ilfovenii sunt fără victorie acasă în ediţia curentă. Palmaresul lor cuprinde două remize „albe”, cu Sepsi şi Poli Iaşi, şi două înfrângeri, 1-2 cu Astra şi 0-3 cu Mediaş, şi cu siguranţă îşi vor da tot concursul pentru a sparge gheaţa. FC Voluntari este echipa cu cele mai puţine goluri marcate, doar cinci, dintre care unul singur pe teren propriu. Opt dintre cele 14 goluri încasate au fost primite în repriza secundă, dintre care patru între minutele 46-60.
Cu toate astea, Voluntariul este totodată o echipă imprevizibilă, un rezultat care ar trebui să-i facă pe elevii lui Papură să fie concentraţi la maximum este cel din etapa a 5-a, când trupa lui Bergosd a câştigat cu 3-1 în faţa FCSB-ului.

Craiova stă foarte bine la cifre

FC Voluntari şi Universitatea Craiova s-au mai întâlnit de zece ori pe prima scenă. Un joc a fost câştigat de ilfoveni, o partidă s-a terminat la egalitate, în timp ce oltenii s-au impus de opt ori.
Prima dispută a avut loc pe 28 august 2015, FC Voluntari – „U“ Craiova 1-2.
Singrul succes din contul ilfovenilor: 13 decembrie 2015, „U“ Craiova – FC Voluntari 1-2.
Cea mai mare diferenţă de scor: 4 februarie 2017, „U” Craiova – FC Voluntari 5-0 (goluri Rocha, Bancu, Băluţă – 2, Ivan).
Unicul rezultatul de egalitate s-a consemnat pe 22 septembrie 2017, „U“ Craiova – FC Voluntari 1-1 (Alexandru Tudorie / Alexandru Băluţă).
Cele mai multe goluri s-au marcat pe 27 august 2018, FC Voluntari – „U“ Craiova 1-5 (Laidouni / Bancu – 3, Kelic, Mitriţă).
Cea mai recentă întâlnire directă: 10 decembrie 2018, U Craiova – FC Voluntari 3-1 (marcatori Koljic, Mitriţă, Rocha / Gadze).

Mediile de vârstă ale celor două loturi: FC Voluntari – 24 ani şi 8 luni; U Craiova – 24 ani, a doua cea mai mică din campionat.

FC Voluntari a utilizat 22 de jucători în primele șapte etape, dintre care 10 străini.
„U“ Craiova s-a bazat pe 23 de fotbalişti, 7 dintre ei fiind născuţi după 1 ianuarie 1998.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS