10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLiverpool a triumfat în Supercupa Europei

Liverpool a triumfat în Supercupa Europei

Liverpool şi Chelsea au oferit miercuri seară un meci de poveste în Supercupa Europei. Deţinătoarea Ligii Campionilor s-a impus cu scorul de 5-4 la loviturile de departajare, după ce în primele 120 de minute scorul a fost 2-2.

Cele două formaţii englezeşti au început pe contre jocul şi după primele 20 de minute se înregistraseră deja două ocazii mari de fiecare parte. În minutul 36, Olivier Giroud l-a învins pe Adrian cu un şut din marginea careului de 16 metri, iar Chesea a preluat conducerea.

Cormoranii au început perfect repriza secundă şi au restabilit egalitatea după golul lui Sadio Mane, din minutul 48. În ciuda ocaziilor uriaşe ratate de Liverpool, meciul a intrat în prelungiri.

Acelaşi Sadio Mane şi-a adus în avantaj echipa pentru prima dată în acest meci, în minutul 95. Doar cinci minute s-au bucurat cei de la Liverpool, pentru că Jorginho a trasnformat o lovitură de la 11 metri.

La loviturile de departajare, jucătorul lui Chelsea, Tammy Abraham, a fost singurul care a ratat şi astfel, Liverpool triumfă şi în Supercupa Europei.

Liverpool: Adrian – Gomez, Matip, Van Dijk, Robertson (’91, Arnold) – Milner (’64, Wijnaldum), Fabinho, Henderson – Oxlade-Chamberlain (’46, Firmino), Salah, Mane (‘103, Origi). Antrenor: Jurgen Klopp.

Chelsea: Arrizabalaga -Azpilicueta, Zouma, Christensen (’85, Tomori), Emerson – Jorginho, Kante, Kovacic (‘101, Barkley) – Pulisic (’74, Mount), Giroud (’74, Abraham), Pedro. Antrenor: Frank Lampard.

Cartonaşe galbene: Henderson ’85, Arnold ‘107 / Azpilicueta ’79.

Au arbitrat: Stephanie Frappart – Manuela Nicolosi, Michelle O’Neal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS