6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal„U“ Craiova și-a cam încheiat aventura în Liga Europa

„U“ Craiova și-a cam încheiat aventura în Liga Europa

Universitatea Craiova a privit cu mult optimism meciul cu AEK Atena din această seară, de pe stadionul „Ion Oblemenco“, dar nu a reușit să convingă prin jocul său că poate emite pretenții la play-off. Alb-albaștrii au pierdut cu 2-0 prima manșă cu grecii, din turul trei al Ligii Europa, și returul de peste o săptămână, de la Atena, se anunță extrem de dificil.

De menționat că meciul s-a disputat sub privirile a peste 3.000 de copii, toți sub 14 ani, așa cum prevede regulamentul UEFA. Ei au stat la tribuna a II-a și au venit de la școlile de fotbal din Craiova, Filiași, din județele Olt, Gorj și Vâlcea și s-au făcut auziți. Au avut tobe și au cunoscut întreg repertoriul Peluzei Nord, astfel că a ieșit o atmosferă frumoasă.

0-0 fotbal în prima repriză

Alb-albaștrii au început bine meciul și au scuturat plasa grecilor în minutul 11, când Bancu a primit o minge peste apărarea adversă și a plasat mingea pe lângă portarul ieșit în întâmpinare, dar golul a fost anulat pe motiv de offside.

În rest, nu s-au consemnat prea multe ocazii de poartă, cu toate că Bărbuț a avut câteva incursiuni pe partea dreaptă. A mai fost o lovitură de cap slabă a lui Mihai Roman, un șut pe lângă poartă al Vătăjelu din afara careului și cam atât.

Nici atenienii nu au rupt gura târgului, dar au pasat mai bine și au avut o posesie mai bună. Grecii au avut un șut pe spațiul porții prin Mantalos, dar Pigliacelli a fost la post (’45+1).

Grecii au apăsat „pedala de accelerație“ în partea a doua

AEK Atena a deschis scorul în minutul 60, prin căpitanul Petro Matolos, care a reluat cu capul, peste Pigliacelli, o centrare venită de la Geraldes.

În minutul 71, Mateiu l-a găsit excelent cu o pasă pe culoar pe Roman, care a pătruns în care, l-a driblat pe portar, a fost agățat cu brațele de acesta, s-a auzit și fluierul arbitrului, dar nu pentru penalti, ci pentru o semnalizare de offside de la margine.

Universitatea a fost la un pas de egalare în mnutul 83, dar șutul lui Fortes a fost respins de portar în corner.

În replică, AEK Atena și-a majorat avantajul în minutul 86, când Livaja l-a învins pe Pigliacelli cu un șut la colțul din dreapta al porții.

Craiova a căutat golul prin care să reintre în joc, iar Fortes a avut șansa asta, numai că lovitura sa de cap a trecut pe lângă poartă. În final, tabela a indicat 0-2.

„U“ Craiova: Pigliacelli – Briceag, Acka, Kelic, Bancu – Ivanov (’66, Qaka), Mateiu, Cicâldău – Bărbuţ (’73, Ioniță), M. Roman (’73, Fortes), Vătăjelu. Antrenor: Corneliu Papură.

AEK Atena: Barkas – Paulinho, Vranjes, Svarnas, Hult – Simão (’81, Krstcic), A. Simões – Verde (’64, Oliveira), F. Gerlades, Mantalos – Klonaridis (’39, Livaja). Antrenor: Miguel Cardoso.

Cartonaşe galbene: Vătăjelu ’81 / Mantolos ’90+2.

Au arbitrat: Dennis Higler – Jojan Balder, Joost van Zuilen; Allard Lindhout (toţi din Olanda).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS