13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalContăm pe ei, pe puii de „lei“

Contăm pe ei, pe puii de „lei“

Evenimentele din meciul cu Honved Budapesta, din Liga Europa, nu au rămas fără urmări pentru Universitatea Craiova. Aşa cum era de aşteptat, incidentele din tribune, coroborate cu întreruperea partidei după ce arbitrul central a fost ţinta unei brichete, lângă el explodând şi o petardă, au fost doar câteva dintre acuzaţiile pentru care a fost judecată gruparea din Bănie de către Comisia de Disciplină a UEFA. În raportul observatorilor au mai fost trecute acuzaţiile de „organizare insuficientă“, „folosirea materialelor pirotehnice“, în speţă torţe şi fumigene, şi „comportament rasist“.

Astfel, Ştiinţa a fost pedepsită drastic de forul european. Universitatea Craiova va fi nevoită să joace două etape de cupe europene, de pe teren propriu, fără aportul spectatorilor. În discuţie intră şi un al treilea meci cu suspendare într-o perioadă de doi ani dacă se mai întâmplă lucruri negative pe „Ion Oblemenco“. În plus, Universitatea Craiova a fost amendată cu 60.000 de euro, sumă insignifiantă ţinând cont de banii care se pierd prin faptul că în următoarele meciuri din Europa League nu se vor vinde bilete.

Nici ungurii n-au scăpat de „urecheală“

Nu doar Universitatea Craiova a intrat pe mâna „judecătorilor“ de la UEFA, ci şi Honved Budapesta. Ungurii sunt anchetaţi pentru meciul din prima manşă, de la Gyor, pentru acuzaţii asemănătoare. În dreptul celor de la Honved au fost reţinute comportamentul inadecvat al echipei, tulburările din tribune şi comportamentul rasist, dar cazul formaţiei din Ungaria a fost amânat pentru 22 august, ţinând cont de faptul că echipa a fost eliminată.

Se încearcă amânarea executării sancţiunii

Oficialii Ştiinţei au făcut apel la UEFA, considerând pedeapsa prea drastică şi au solicitat totodată ca sancţiunea să intre în vigoare după judecarea apelului, adică după meciul cu AEK Atena. Disputa cu grecii, din manşa întâi a turului trei preliminar, este programată joi, de la ora 19.15, pe stadionul „Ion Oblemenco“.

„Mâine (astăzi – n.r.) aflăm exact cum stăm. Nu ştiu dacă se judecă şi apelul înaintat de noi mâine (astăzi – n.r.), dar sigur se judecă solicitarea noastră de suspendare a executării sancţiunii. Adică să înceapă de la meciul următor, după ce se termină apelul. Sperăm să primim o decizie favorabilă în privinţa meciului cu AEK Atena, să jucăm cu spectatori“, a declarat managerul executiv al Ştiinţei, Ovidiu Costeşin, pentru GdS.

În privinţa biletelor deja vândute, oficialii responsabili au comentat astfel: „În momentul de faţă, aşteptăm decizia UEFA cu privire la solicitarea noastră de a juca meciul cu AEK Atena cu spectatori. În cazul unui răspuns negativ, atât pentru cei care au cumpărat bilete doar pentru AEK, cât şi cei care au luat biletele la pachet cu meciul cu Sepsi, pot să stea liniştiţi, se va găsi o soluţie. Aşteptăm să vedem care este verdictul UEFA şi apoi vom lua deciziile potrivite“.

În cazul în care răspunsul UEFA va fi negativ, iar suporteri nu pot avea acces pe stadion, clubul a demarat căutările pentru un ecran gigant, ce ar putea fi amplasat pe esplanada stadionului şi astfel să-i ţină aproape pe fani de jucători.

Copiii până în 14 ani pot merge la meci

Universitatea Craiova anunţă că suporterii cu vârsta de până în 14 ani au acces gratuit la meciul tur cu AEK Atena, cu condiţia ca şcoala unde studiază să organizeze excursia.

„Suporterii cu vârsta de până în 14 ani au acces gratuit la meciul tur cu AEK Atena, cu condiţia ca şcoala unde studiază să organizeze excursia. Eşti din Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi sau Vâlcea, susţii Ştiinţa şi ai până în 14 ani? Vorbeşte la şcoală şi roagă-i să ne contacteze la adresa de e-mail [email protected] sau la numărul de telefon 0722.362.899, pentru a ne ocupa împreună de organizarea excursiei în #VulcanulDePeOblemenco. Va fi cea mai frumoasă experienţă pe care ai trăit-o“, precizează clubul într-un comunicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS