10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal„U“ Craiova o atacă astăzi pe Hermannstadt pentru puncte

„U“ Craiova o atacă astăzi pe Hermannstadt pentru puncte

Universitatea Craiova întâlnește astăzi, de la 18.00, pe stadionul „Transil“ din Târgu Mureș, pe FC Hermannstadt, partida contând pentru etapa a 4-a din Liga I.

Neînvinsă în acest început de an competițional și cu un parcurs perfect în Liga, trupa lui Corneliu Papură vizează și cele trei puncte din meciul cu ardelenii. La rândul lor, „gazdele“ au avut un drum anevoios până acum, au făcut partide bune cu FCSB și Viitorul, au jucat prost cu Mediaș, iar în cont nu este niciun punct.

Partida de la Târgu Mureș va fi arbitrată de localnicul Andrei Florin, ajutat asistenții Mircea Grigoriu (București) și Marius Badea (Vâlcea) și de rezerva Lucian Rusandu (Sf. Gheorghe). Observator pentru arbitraj a fost desemnat Marian Salomir, în timp ce pentru joc LPF l-a propus pe Dan Potocianu (Reșița).

Statistic stăm mai bine

Cele două echipe s-au mai întâlnit pe prima scenă doar în sezonul regulat precedent, atunci când alb-albaștrii au câştigat patru dintre cele șase puncte puse în joc.

Întâia confruntare a avut loc pe 6 noiembrie 2018, „U“ Craiova – FC Hermannstadt 1-1, goluri înscrise de Elvir Koljic, respectiv Miluţă Blănaru.

Cel de-al doilea joc s-a disputat pe 16 februarie 2019, la Piteşti, FC Hermannstadt – „U“ Craiova 0-1, marcator Nuno Rocha.

Cele două au mai fost adversare în finala Cupei României 2017/2018, când gruparea din Bănie s-a impus cu 2-0, grație golurilor lui Gustavo și Mitriţă, şi au dus primul trofeu în Bănie după o pauză de 25 de ani.

„Leii“ au o medie de vârstă mai mică

LPF ne informează asupra mediilor de vârstă ale celor două loturi: FC Hermannstadt – 27 ani şi o lună, a doua cea mai mare din campionat, în timp ce „U“ Craiova are 24 ani şi 3 luni.

23 de jucători a folosit FC Hermannstadt în primele trei etape, cei mai mulţi dintre toate competitoarele. Alexandru Maţel este singurul integralist din lotul sibienilor.

Corneliu Papură s-a bazat pe 18 fotbalişti, dintre care cinci eligibili U21. Născut în decembrie 2002, Ştefan Baiaram este cel mai tânăr jucător cu minute în acest start de sezon.

Duelul antrenorilor: 1-0 pentru Papură

Constantin Enache a debutat ca antrenor principal în Liga I pe banca grupării pentru care evoluase cel mai mult ca fotbalist, Ceahlăul Piatra Neamţ (debut: 24 iulie 2011, Ceahlăul – Pandurii 1-1). A revenit în principala întrecere internă în vara lui 2017, la FC Botoşani, unde a impus un joc ofensiv de foarte bună calitate. În toamna lui 2018 a trecut la Astra, pe care a calificat-o în play-off, fiind desemnat antrenorul sezonului regulart 2018/2019.
Palmares în Liga I: 144 de jocuri – 46 victorii – 38 remize – 60 înfrângeri.

Instalat pe final de sezon 2018/2019, Corneliu Papură continuă pe banca oltenilor şi în ediţia curentă (palmares în Liga 1: 8 jocuri – 5 victorii – 3 înfrângeri). El este un nume important din istoria „Ştiinţei” de după Revoluţie, în tricoul căreia a câştigat Cupa României în 1992/1993.

Constantin Enache vs Corneliu Papură: un joc – o victorie Papură. Este vorba despre meciul din sezonul 2018/2019, Astra – U Craiova 0-1, care a consemnat totodată debutul în Liga I pentru Corneliu Papură.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS