12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalAlb-albaștrii au bâjbâit, dar au găsit drumul spre victorie

Alb-albaștrii au bâjbâit, dar au găsit drumul spre victorie

Universitatea Craiova continuă parcursul fără greşeală din acest început de an competiţional şi a reuşit în această seară un nou succes important. Gruparea din Bănie s-a impus cu scorul de 1-0 în partida susţinută pe stadionul „Ion Oblemenco“, în faţa Chindiei Târgovişte, contând pentru etapa a 3-a din Liga I.

Prima repriză a fost destul de anostă, cu puține ocazii clare de poartă. În ultimul minut din prelungiri Mihai Roman a reușit să marcheze cu capul după o centrare de pe dreapta, de la Martic. Golul a fost anulat, după ce de la margine s-a indicat poziție de offside (’45+4).

Alb-albaștrii au deschis scorul imediat după reluarea partidei. Ivan Martic a pătruns pe partea dreaptă și i-a centrat în careul mic lui Mihai Roman, iar acesta a „înțepat“ mingea cu capul (’46, 1-0).

În ciuda eforturilor de a majora avantajul, elevii lui Corneliu Papură nu au reușit să-l mai învingă pe Aioanei. Mai mult, Pigliacelii a reușit să păstreze poarta „intactă“, fiind salvator în două rânduri.

„U“ Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu (’25, Martic), Kelic, Acka, Bancu – Qaka (’65, Mateiu), Cicâldău (’79, Vătăjelu), Ivanov – Bărbuț, M. Roman, V. Constantin. Antrenor: Corneliu Papură.

Chindia: Aioani – Martac, C. Dinu, Leca, Neciu – Novac, L. Mihai (’61, Bic) – Neguț, Neicuțescu, Florea (’74, Cherchez) – Voduț (’61, Dumitrașcu). Antrenor: Viorel Moldovan.

Cartonaşe galbene: Cicâldău ’51 / D. Florea ’21, Neicuțescu ’26.

Au arbitrat: Horia Gabriel Mladinovici – Ciprian Danșa, Stelian Slabu; Andrei Moroiţă.

Observatori: Cornel Fecioru, Viorel Ilinca.

În urma acestui succes, Universitatea Craiova ocupă locul doi în clasament, cu 9 puncte, la egalitate cu liderul FC Viitorul.

Pentru alb-albaştrii urmează meciul retur cu Honved Budapesta. Confruntarea cu ungurii are loc joi, 1 august, de la ora 19.15, pe stadionul „Ion Oblemenco“. Reamintim că în tur, la Gyor, băieţii noştri au închiat la egalitate, scor 0-0.

În campionat, pentru Universitatea Craiova vine un joc în deplasare, contra lui Hermannstadt, programat duminică, 4 august, de la ora 18.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS