23.1 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetBaschet / Joc modest, răsplată pe măsură! SCMU Craiova a pierdut cu Constanța și merge în play-out!

Baschet / Joc modest, răsplată pe măsură! SCMU Craiova a pierdut cu Constanța și merge în play-out!

SCMU Craiova tocmai ce a scris, sâmbătă seară, o pagină „neagră“ în istoria clubului. Echipa masculină de baschet a pierdut pe teren propriu la scor întâlnirea cu CSM Constanța, 71-91 și astfel va juca, spre dezamăgirea tuturor, în play-out-ul campionatului. Mai pe scurt, alb-albaștrii se vor lupta pentru evitarea retrogradării în acest sezon, lucru care nu s-a mai întâmplat de la înființare!

Despre meci nu sunt foartre multe de spus, pentru că pe teren a existat, practic, o singură echipă. CSM Constanța s-a instalat la conducere pe tabelă din primul minut și a rămas nedetronată până la finele celor 40 de minute. Craiova nu doar că s-a aflat într-o continuă urmărire a adversarului, dar s-a prezentat modest și pe faza defensivă. Drept dovadă și cele 91 de puncte înscrise de Constanța, care a avut o zi fantastică la aruncările de trei puncte.

Un pas și jumătate în spatele adversarului

Soarta partidei fusese oarecum decisă încă de la pauză. Chiar dacă scorul nu era imposibil de întors, jocul alb-albaștrilor a lăsat de dorit, iar misiunea a fost una complet ratată. Jocul a devenit mai echilibrat în sfertul trei, oaspeții nu au mai dominat, dar avantajul de pe tabelă le-a permis să nu-și facă griji în niciun moment. În cele din urmă, la finalul sfertului al treilea scorul era 69-52 pentru Constanța.

În actul decisiv, constănțenii și-au conservat foarte bine avantajul, iar craiovenii nu au mai putut face nimic. Drept consecință, după 40 de minute, tabela arăta o victorie la 20 de puncte pentru CSM Constanța, scor 91-71.

De la SCMU Craiova s-au remarcat Vitaly Zotov (20 de puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive) și Milan Milovanovic (16 puncte, 9 recuperări, 2 pase decisive). Liderii învingătoarei au fost Cedric Henderson Jr. (18 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive), Jorden Duffy (16 puncte, 13 pase decisive, 4 recuperări), Vytenis Cizauskas (14 puncte, 4 pase decisive, 2 recuperări) și Bryan Griffin (14 puncte, 6 recuperări), notează Baschet.ro.

Cu acest succes, CSM Constanța ajunge la un bilanț de opt victorii și șapte înfrângeri și își asigură prezența în Top 10. De partea cealaltă, SCMU Craiova are cinci meciuri câștigate și opt pierdute și se pregătește de play-out.

Citește și: Handbal (f) / SCMU Craiova a pornit perfect în Cupa României

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS