28.1 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetEURO U20 / Tiberius Piperea: „Nu contează scorul, cea mai importantă este victoria!“

EURO U20 / Tiberius Piperea: „Nu contează scorul, cea mai importantă este victoria!“

Naționala feminină de baschet U20 a României a pornit cu o victorie entuziasmantă la Campionatul European – Divizia B, desfășurat la Craiova, scor 102-44 cu Georgia.

La finele primului joc de la această ediție a Europeanului, selecționerul Tiberiu Piperea s-a arătat mulțumit de evoluția fetelor și de faptul că a avut șansa de a rula întreg lotul.

„Ne-am dorit, a fost primul meci și contează că am debutat cu dreptul. Nu contează scorul, cea mai importantă este victoria și ne focusăm pe ce va urma la acest European. Sunt mulțumit de pregătire, că am reușit să folosesc întreg lotul. Este un turneu lung, contează mult rotația, să avem mai multe fete odihnite pentru jocurile grele care vor urma. Nu pot spune că România este cea mai puternică echipă de la EURO. Vrem să luăm fiecare meci în parte și, dacă vom evolua cel puțin la fel de bine și în partidele care vor urma, atunci putem spune și treaba asta“, a spus Tiberius Piperea, selecționerul României U20, pentru TVR.

Ana Ivan: „Ne-am bucurat că oamenii au venit să ne susțină“

De asemenea, una dintre jucătoarele care s-au evidențiat în duelul cu Georgia, Ana Ivan, a vorbit despre bucuria de a evolua în fața propriilor suporteri și despre disputa de vineri.

O victorie foarte frumoasă pentru noi. Pot spune că am făcut un meci bun și că am început cum nu se putea mai bine acest Campionat European. Sunt convinsă că acest succes ne va aduce mult mai multă energie și, cu siguranță, ne vom simți mult mai pregătite. A fost foarte emoționant pentru toate fetele din echipă faptul că am evoluat în fața suporterilor noștri. Ne-am bucurat că oamenii au venit să ne susțină și ne-am dorit să facem un meci cât mai frumos. Când lumea a văzut că ne apropiem de 100 de puncte, a început să se agite și să cânte. Din acel moment, noi am vrut să atingem neapărat acea bornă. Ne-a ieșit, suntem fericite, iar acum ne concentrăm pe ce va urma. Suntem o echipă bună și cred că vom face față cu brio acestui European“, a declarat și jucătoarea Ana Ivan.

Pentru ROmânia U20 va urma duelul cu națioana similară a Irlandei. Partida este programată duminică, de la ora 18.00, Sala Polivalentă din Craiova.

Citește și: Baschet U20 / România a spulberat Georgia în meciul de debut de la Europeanul din Bănie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS