12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetBaschet / Așa să tot joci! Evoluție bună și victorie importantă pentru SCMU în Banat

Baschet / Așa să tot joci! Evoluție bună și victorie importantă pentru SCMU în Banat

Baschetbaliștii de la SCMU Craiova au avut o evoluție de lăudat sâmbătă seară, în Banat, împotriva formației OHMA Timișoara. Gruparea olteană a câștigat disputa la o diferență de 13 puncte, scor 85-72 și astfel a bifat primul succes din Top 10 LNBM, unul extrem de important în economia clasamentului.

Primul sfert a adus destul de multe puncte de ambele părți, dar craiovenii au fost în avantaj la finele celor 10 minute (26-20). Timișoara a replicat imediat în startul actului al doilea, dar trupa lui Stepanovski a propus o defensivă beton și a mai primit doar 14 puncte până la pauza mare. Topias Palmi a fost într-o zi de grație și a luat la țintă coșul advers ori de câte ori a avut ocazia. La vestiare, Craiova avea un avantaj consistent, 47-34.

Oltenii au gestionat perfect fiecare sfert

Reveniți de la cabine, jucătorii timișoreni parcă nu se regăseau pe teren, ceea ce i-a permis Craiovei să ia un avantaj foarte mare pe tabelă înainte de ultimul act, de 25 de puncte, scor 69-44. Timișoara s-a trezit pe final, a încercat să revină, dar în zadar, pentru că alb-albaștrii au punctat exact când trebuia. La final, SCMU s-a impus cu 85-72 și a urcat pe un loc de play-off.

Topias Palmi a fost cel mai eficient jucător al partidei, el terminând cu 29 de puncte, 6 recuperări, 2 intercepții, o pasă decisivă și un capac. Cortez Edwards (17 puncte, 10 recuperări, 9 assist-uri) și Shawn Hopkins (12 puncte) au fost următorii marcatori ai echipei din Craiova.

Craiova are 4-6 bilanț după acest meci în Top 10 și o să primească vizita celor de la CSU Oradea, iar bănățenii coboară la 3-8 bilanț în Top 10 și săptămâna viitoare se deplasează în fieful Rapidului.

Citește și: Volei (f) / Voleibalistele Craiovei se întorc cu mâna goală din „Ștefan cel Mare“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS