20.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetBaschet / Se ştiu participantele la Mondial! Vicecampioana Argentina rămâne acasă

Baschet / Se ştiu participantele la Mondial! Vicecampioana Argentina rămâne acasă

Toate cele 32 de locuri pentru Campionatul Mondial de baschet masculin din 2023, organizat în Indonezia, Japonia și Filipine, au fost ocupate. Argentina, vicecampioana en-titre, a ratat dramatic prezența. 

În calificările din Europa, lucrurile au mers conform planului și toate favoritele s-au calificat. Surprize importante au avut loc în celelalte zone. Cea mai mare s-a petrecut în America de Sud. Argentina, naționala învinsă de Spania în finala precedentului turneu final, cel din 2019, a clacat în meciul decisiv. „Pumele” aveau nevoie de victorie în fața Republicii Dominicane, o misiune ușoară, după cum arătau și cotele, 1,10 pentru victoria gazdelor.

Argentina și-a adus toate vedetele pentru această dispută, în frunte cu Gabriel Deck (Real Madrid), Facundo Campazzo (proaspăt revenit în Europa după o aventură în NBA, la Denver și Dallas) sau Nicolas Laprovittola (Barcelona), scrie Gsp. Totul a decurs perfect până în ultimul sfert, au fost chiar și 17 puncte avans, dar finalul a fost teribil şi Republica Dominicană s-a impus incredibil cu 79-75.

Echipele calificate la Mondial:

  • Africa: Angola, Capul Verde, Coasta de Fildeș, Egipt, Sudanul de Sud;
  • America de Nord și Sud: Brazilia, Canada, Republica Dominicană, Mexic, Puerto Rico, Statele Unite ale Americii, Venezuela;
  • Asia: Australia, China, Iran, Japonia, Iordania, Liban, Noua Zeelanda, Filipine;
  • Europa: Franța, Finlanda, Georgia, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Muntenegru, Serbia, Slovenia, Spania.

Citeşte şi: Gabi Ruse are parte de un meci tare încă din primul tur de la Monterrey

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS