13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetBaschet / SCMU Craiova a „dat de pământ“ cu CSU Sibiu

Baschet / SCMU Craiova a „dat de pământ“ cu CSU Sibiu

SCMU Craiova a bifat cel de-al doilea succes în Liga Națională de Baschet Masculin sâmbătă seară, în Sala Polivalentă. Oltenii pregătiți de Vitaly Stepanovski au învins fără niciun fel de probleme CSU Sibiu cu scorul de 97-72 și astfel se mai saltă puțin în clasament după startul mai greoi de sezon. Partida a contat pentru etapa a 6-a.

Gruparea alb-albastră a controlat jocul cap-coadă și nu a avut emoții în niciun moment. Diferența dintre cele două formații s-a observat încă din primul set atât pe parchet, cât și pe tabelă. SCMU conducea cu 23-17 după primele 10 minute și se anunța un act secund „fulgerător“. Topias Palmi a fost într-o zi de shoot fantastică, în timp ce Mijovic și Blaj-Voinescu și-au făcut treaba perfect. Craiova a adus 31 de puncte în actul secund, iar la cabine a intrat cu un avantaj consistent, de 20 de puncte, scor 54-34.

Alb-albaștrii, peste adversari la toate capitolele

În partea secundă, diferența dintre cele două echipe nu a mai fost la fel de evidentă, dar craiovenii au avut de fiecare dată un plus. Chiar dacă galben-albaștrii au avut o perioadă mai bună, în care au reușit să se apropie la 14 puncte, oltenii au revenit imediat în joc și au refăcut diferența de 20 de puncte. Mai mult de atât, s-au distanțat chiar și la 25 de puncte, iar oaspeții nu au mai avut nicio șansă până la final. S-a încheiat 97-72 pentru SCMU, care se pregătește acum de al 5-lea duel european din grupele FIBA!

Cei mai buni marcatori ai învingătoarei au fost Topias Palmi (25 de puncte), Milivoje Mijovic (15 puncte) și Cortez Edwards (14 puncte, 4 recuperări, 5 pase decisive). SCMU Craiova are acum 7 puncte și a ajuns la un bilanț de 2-3 în conferința A.

Pentru olteni urmează meciul cu HAKRO Merlins Crailsheim, din FIBA Europe Cup, miercuri, de la ora 19.00.

Citește și: Meci de poveste la Rapid! Scoruri record, tensiune și victorie superbă pentru SCMU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS