19.4 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetBaschet / România, victorie grea în Cipru! Urmează deplasarea de foc în Portugalia

Baschet / România, victorie grea în Cipru! Urmează deplasarea de foc în Portugalia

Prima reprezentativă de baschet masculin a României a învins miercuri, în deplasare, reprezentativa Ciprului, scor 69-65, în al treilea meci din grupa F, care contează pentru faza a doua a precalificărilor Campionatului European din 2025. Este prima victorie a tricolorilor în această campanie.

Bogdan Nicolescu, cu 18 puncte şi 7 recuperări, a fost cel mai bun jucător al echipei României, alături de Patrick Richard, 12 p, 8 rec, 9 pase decisive.

În primele două partide din grupa F, România a pierdut cu Portugalia, cu 59-75, şi cu Bulgaria, cu 72-84, iar după trei etape au 4 puncte în clasamentul grupei F.

În următorul meci, tricolorii vor juca tot în deplasare, duminică, returul cu Portugalia. Ultimele două confruntări pentru România vor avea loc în 23 şi 26 februarie 2023, cu Bulgaria, respectiv cu Cipru. Portugalia ocupă primul loc, cu 6 puncte, urmată de Bulgaria, 5 puncte, România, 4 puncte, Cipru, 3 puncte.

Reamintim că tricolorii s-au calificat în faza secundă a precalificărilor în competiţie după ce au câştigat grupa B din prima fază, în care au fost angrenate 10 echipe naţionale.

Citeşte şi: Să înceapă Turneul Campionilor! Grupă infernală pentru Djokovic

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS