10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschet„Zmeii“ care au uimit Europa! SCMU Craiova, victorie entuziasmantă la Voluntari, în FIBA

„Zmeii“ care au uimit Europa! SCMU Craiova, victorie entuziasmantă la Voluntari, în FIBA

Rezultate istorice pentru SCMU Craiova la prima participare în grupele unei competiții europene! Echipa masculină de baschet din Bănie a bifat, miercuri seară, cea de-a patra victorie din cadrul grupei H a FIBA Europe Cup, 74-60 cu CSO Voluntari și astfel s-a calificat în faza următoare a competiției. Reușita de la Ploiești, cu Voluntari, a fost cea care a închis conturile pentru craioveni, fiind în acest moment siguri de calificare cu două etape rămase de disputat.

Sfertul magic

SCMU Craiova a avut parte de un prim sfert istoric la Voluntari, în care aproape fiecare aruncare a intrat, iar defensiva a fost la cote maxime. Watson și Nikolic au luat la țintă coșul advers de la mare distanță și au reușit să puncteze chiar și de patru ori consecutiv, timp în care gazdele nu au mișcat. Pe fondul unei defensive avansate și destul de agresive întâlnite, trupa lui Ocokoljic s-a pierdut în multe momente și le-a permis alb-albaștrilor să se distanțeze serios în meci. Bogdan Țîbîrnă a ieșit și el la rampă cu o „triță“ și o pătrundere excelentă pe doi pași cu finalizare, în timp ce Mijovic și-a făcut treaba excelent de sub panou. La finele primelor 10 minute, tabela indica un incredibil 28-11 pentru Craiova.

În actul secund s-au cam schimbat lucrurile, nu radical, dar misiunea oltenilor a devenit vizibil mai grea. Iar acest lucru a fost datorat unei apărări mult mai bune a Voluntariului, care a început, pe parcurs, să prindă tupeu și în atac. Gotcher și Maurice Watson au fost principalii „artizani“ ai ilfovenilor în actul secund, reușind să reducă din diferența mare înregistrată până în acel moment. La cabine s-a intrat cu un avantaj important al Craiovei, dar deloc sigur, scor 41-31.

Au forțat când trebuia, iar victoria a venit fără emoții

Sfertul al treilea a fost gestionat excelent de trupa lui Stepanovski. Oltenii au stat aproape de adversari, au atacat până spre finalul timpului aproape de fiecare dată și au punctat în momentele cheie. Și de această dată apărarea a fost la un nivel fantastic, Voluntari aducând doar 10 puncte în 10 minute. Înainte de ultimul act, Craiova conducea cu 60-41 și deja își cam asigurase victoria.

Echilibrul a apărut abia în actul de final, când nimeni nu a mai forțat, iar gazdele au conștientizat că nu au nicio șansă de a întoarce soarta meciului. Watson a fost într-o zi de grație, punctând de mai multe ori și la capitolul spectaculozitate, în timp ce ceilalți jucători ai Craiovei și-au făcut treaba rând pe rând. La final, SCMU s-a impus convingător cu scorul de 74-60 și și-a asigurat prezența în faza următoare a competiției.

Cei mai buni jucători ai Craiovei au fost Giordan Watson (24 de puncte, 6 pase decisive), Milivoje Mijovic (11 puncte, 8 recuperări) și Shawn Hopkins (10 puncte). De partea cealaltă s-au remarcat Maurice Watson (14 puncte), Toddrick Gotcher (12 puncte) și Tekele Cotton (12 puncte).

Pentru SCMU Craiova va urma, în grupa H, duelul cu germanii de la Crailsheim Merlins, pe 23 noiembrie. Până atunci, alb-albaștrii vor mai avea de disputat două partide în campionatul intern.

Citește și: Alb-albaştrii, prezenţi la sărbătoarea Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti“ (VIDEO)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS