22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetSCMU Craiova scrie istorie! Oltenii au obținut prima victorie din istorie în FIBA Europe Cup

SCMU Craiova scrie istorie! Oltenii au obținut prima victorie din istorie în FIBA Europe Cup

Ziua de 27 septembrie 2022 va fi una de neuitat pentru baschetul craiovean! Formația SCMU Craiova a obținut, în Lituania, prima victorie europeană din istorie, 65-59 cu Jonava și astfel s-a calificat în turul al doilea preliminar al competiției.

Meciul din Lituania a fost unul disputat, dar SCMU a lăsat în fiecare moment impresia că este cu un pas în fața adversarilor. Chiar dacă și-a format o echipă nouă pentru acest sezon, formația alb-albastră pare că se descurcă foarte bine încă de la primele jocuri oficiale. Startul meciului a fost ceva mai slab, fără prea multe reușite din partea băieților lui Stepanovski și cu câteva erori în defensivă. După primul sfert, scorul era 19-13 pentru gazde, dar perioada mult așteptată a venit imediat după o „muștruluială“ din partea lui Vitaly. Actul secund a fost unul spre perfecție reușit de SCMU, care a adus 25 de puncte și a primit doar 14. La vestiare s-a intrat cu un avantaj de cinci puncte pentru români, scor 38-33.

Defensivă mai puternică, rezultat final perfect

A doua jumătate a debutat cu o nouă triplă a oltenilor, care au prins și mai mult curaj în ofensivă. Jonava a venit la o posesie, dar craiovenii au mutat jocul în interiorul semicercului și Blaj-Voinescu, Nikolic, Watson și Flanningan au dus scorul la 47-41. Flanningan a mărit avansul la nouă lungimi cu un and-one, iar imediat Țîbîrnă a făcut ca diferența de pe tabelă să fie de două cifre, scor 54-44. Înaintea ultimelor 10 minute, SCMU conducea cu 56-47.

Ultimul parțial a fost deschis cu un coș rapid al lui Watson, dar gazdele au reintrat rapid în meci, profitând și de mai multe bâlbâieli ofensive ale oltenilor. S-au marcat puține puncte în ultimul sfert, pentru că s-au făcut greșeli și de o parte și de cealaltă, iar Craiova nu a mai avut cum să piardă avantajul obținut. La final, trupa din Bănie s-a impus cu 65-59 și își continuă aventura europeană!

SCM Universitatea Craiova: Giordan Watson, Shawn Hopkins, Alexandru Coconea, George Blaj-Voinescu, Dimitrije Nikolic.

Demonte Flanningan a terminat în double-double și a fost MVP-ul disputei, cu 16 puncte și 10 recuperări. Shawn Hopkins a adăugat 13 puncte, iar în double-digits a fost și Giordan Watson, cu 10 puncte, informează Baschet.ro. 

În cel de-al doilea tur preliminar, SCMU Craiova va da piept cu Kapfenberg Bulls, reprezentativa Austriei. Disputa este programată miercuri, 28 septembrie, tot de la ora 20.15 și poate fi urmărită pe canalul FIBA.

Citește și: Volei (f) / SCMU Craiova organizează Memorialul „Ion Constantinescu“ în Polivalentă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS