4.5 C
Craiova
miercuri, 30 noiembrie, 2022
Știri de ultima orăSportBaschetBaschet / SCMU Craiova debutează în Europa împotriva lituanienilor de la Jonava

Baschet / SCMU Craiova debutează în Europa împotriva lituanienilor de la Jonava

Ziua istorică pentru echipa masculină de baschet a Craiovei „bate la uşă“! Trupa lui Vitaly Stepanovski va debuta, marţi (ora 20.15), în premieră, în preliminariile unei competiţii FIBA, şi anume FIBA Europe Cup. Oltenii vor juca în Lituania acest turneu preliminar şi vor fi nevoiţi să treacă de trei formaţii pentru a intra în grupe.

Baschetbaliştii şi staff-ul SCMU Craiova au decolat duminică seară spre Lituania, iar drumul a fost unul destul de lung şi obositor. Chiar şi în aceste condiţii, alb-albaştrii sunt nevoiţi să dea tot ce au mai bun în fiecare meci în parte, pentru că doar victoria te avansează în turul următor. Pentru început, SCMU se va lupta cu BC Jonava, echipa gazdă care emite pretenţii în acest turneu. În cazul unui succes, în turul al doilea va urma un meci cu austriecii de la Kapfenberg Bulls. Finala ar avea loc contra uneia dintre următoarele formații: Sigal Prishtina, KK Cedevita Junior sau BC Kalev/Cramo.

Stepanovski: „Vreau ca fanii să creadă în noi“

Tehnicianul ucrainean al Craiovei, Vitaly Stepanovski, s-a arătat mulţumit de forma fizică a elevilor săi, dar şi de lotul pe care îl are la dispoziţie în acest an. De asemenea, acesta a vorbit şi despre debutul în Europa, de marţi seară şi a mărturisit că îşi doreşte încredere şi susţinere din partea fanilor.

„Suntem foarte bine din toate punctele de vedere, atât fizic, cât şi psihic şi mă bucur că suntem în efectiv complet. Ni s-a mai alăturat un sportiv bun din Finlanda, de la echipa naţională, cu meciuri în picioare la Eurobasket 2022, iar acum putem munci mult mai bine şi avem cum să punem în plan toate ideile pe care le propun. Pentru mine, orice meci din orice competiţie este extrem de important. Acest turneu este mult mai special, pentru că vom juca în premieră într-o competiţie europeană şi vom da tot ce avem mai bun pentru victorie.

Nu-mi place să vorbesc despre şansele pe care le avem sau dacă am putea ajunge în grupe. Doar cred 100% în echipa mea şi în ceea ce muncim împreună. Va fi greu, suntem conştienţi, pentru că este o echipă nouă, dar, pas cu pas vom deveni mai buni. Vreau ca fanii noştri să creadă în noi indiferent ce se întâmplă. Noi mereu vom propune cel mai bun baschet al nostru, indiferent de oponent“, a spus Vitaly Stepanovski.

Ţibîrnă: „La ora meciului vom fi în cea mai bună formă“

Căpitanul Bogdan Ţibîrnă este conştient de valoarea lituanienilor, dar consideră că echipa sa a pregătit excelent acest joc.

Avem un grup muncitor, toţi colegii mei sunt talentaţi şi cred că anul acesta vom forma o echipă bună. Este un moment important pentru noi şi ne-am propus să ne luptăm pe toate cele trei planuri, Cupă, campionat şi Europa. Ar fi ceva extraordinar pentru oraş şi club să ajungem în grupe. Plecăm optimişti, a fost un presezon greu, dar totul a fost gândit de domnul profesor. Marţi, la ora meciului cu Jonava, cu siguranţă vom fi în cea mai bună formă.

Am studiat formaţia lituaniană şi pot spune că au experienţă destulă pentru meciurile europene. Au în componenţă jucători trecuţi de 30 de ani, doi dintre ei au mai evoluat în Liga Naţională, la Oradea, Valeika şi Biskauskas. Jocul de echipă şi apărarea sunt punctele noastre forte. Dacă defensiva este moale şi nu stăm pe picioarele noastre, nu avem nicio şansă. Invit suporterii să ne vizioneze şi să ne transmită un gând pozitiv“, a spus şi căpitanul formaţiei alb-albastre, Bogdan Ţibîrnă.

Citeşte şi: SCMU Craiova debutează azi în Supercupă. Pascu, încrezător: „Arcada nu mă sperie!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS