17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetReal Madrid - Anadolu Efes, marea finală a Euroligii

Real Madrid – Anadolu Efes, marea finală a Euroligii

Real Madrid şi Anadolu Efes Istanbul vor juca finala Euroligii masculine de baschet, după victoriile de joi, dinFinal Four-ul de la Belgrad.

Real a învins-o pe FC Barcelona cu 86-83 în Stark Arena, în timp ce Anadolu Efes Istanbul, deţinătoarea titlului, s-a calificat în ultimul act după 77-74 cu Olympiakos Pireu, în urma unui coş marcat pe sirena de final de Vasilije Micic.

Real Madrid, cel mai titrat club în competiţia fanion a baschetului continental, cu 10 trofee, va juca prima sa finală după 2018. Francezii Fabien Causeur şi Guerschon Yabusele au fost cei mai buni jucători ai madrilenilor, cu 18 puncte fiecare. De la Barca s-a remarcat spaniolul Nikola Mirotic, cu 26 de puncte şi 12 recuperări.

În cealaltă semifinală, Efes Istanbul a preluat controlul jocului în debutul sfertului al treilea, dar ultimele zece minute au fost pline de suspans. Pe final, Shane Larkin a transformat două aruncări libere şi Efes conducea cu 74-70, dar Olympiakos, încurajată de aproape 10.000 de suporteri în sala din Belgrad, a reuşit egalarea, 74-74.

În cele din urmă, Vasilije Micic, MVP-ul sezonului regulat şi al turneului Final Four al anului trecut, a marcat un coş de trei puncte la ultima posesie şi a trimis-o pe Efes în finala Euroligii pentru a treia ediţie la rând.

Citeşte şi: Liga Naţională de baschet masculin va avea, din sezonul viitor, 18 echipe

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS