16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetMomentul revanșei a venit! SCMU Craiova, victorioasă în propriul fief cu Voluntari

Momentul revanșei a venit! SCMU Craiova, victorioasă în propriul fief cu Voluntari

SCMU Craiova și-a luat revanșa față de CSO Voluntari după eșecul din finala Cupei României și a învins-o vineri seară, în Liga Națională, cu scorul de 83-80. Partida a fost una extrem de echilibrată, dar, pe final, alb-albaștrii au forțat și au scăpat în învingători. Acest succes îi asigură Craiovei prezența în play-off de pe unul din primele șase locuri, cu trei etape înainte de final.

Și-au împărțit sferturile

Oltenii i-au ținut pe oaspeți la 0/4 din acțiune în primele două minute ale întâlnirii și conduceau cu 4-0. Thompson a semnat primul coș al Voluntariului la 5-2, moment după care gazdele au marcat cinci puncte consecutive, iar scorul se făcea 10-2. Avantajul „Leilor din Bănie” a urcat la peste 10 puncte diferență prin reușita de la distanță semnată de Hawley (15-4). CSO Voluntari a prins un run de 10-2 în următoarele trei minute. După coșul lui Vida din spatele arcului de cerc se cerea time-out la 19-16 pentru Craiova. Vasiliauskas a egalat situația, pentru ca sfertul inaugural să se termine cu 23-21 în favoarea gazdelor.

Ilfovenii au trecut în premieră la conducere prin tripla lui Woods, 26-25. Kennedy și Blaj-Voinescu au contribuit cu patru puncte pentru SCMU Craiova. Cu patru minute înainte de pauză, scorul era 34-30, dar imediat după time-out-ul lui Ockokoljic oaspeții au trecut în avantaj. La cabine s-a intrat cu 42-41 în favoarea lui CSO Voluntari.

Micile detalii au făcut diferența

Repriza secundă au deschis-o cu cinci puncte la rând gazdele (46-42), Voluntari replicând cu un parțial de 7-0 și se ajungea la 49-46 pentru câștigătoarea Cupei României. Din acel moment s-a jucat din aproape în aproape, iar înainte de ultimele 10 minute scorul era 63-59 pentru ilfoveni.

Voluntari și-a format un avantaj de trei posesii în debutul sfertului patru, prin tripla lui Gotcher (66-59), dar a urmat o perioadă de grație pentru Craiova. Oltenii au prins un run de 10-0 din acel moment și conduceau cu 69-66. Treptat, avantajul gazdelor a crescut, dar cu patru minute înainte de final diferența era de doar o posesie, scor 74-72. Troy Franklin i-a dus pe olteni la 77-72 cu un lay-up și cu puțin peste un minut rămas din meci Kennedy n-a greșit de la linia de fault. Gotcher a scuturat plasa de la distanță și reducea ecartul la o singură posesie cu 18 secunde până la final, dar SCMU Craiova s-a impus în cele din urmă cu 83-80.

Shamarkus Kennedy și Michael Qualls au marcat câte 20 de puncte pentru Craiova, ambii fiind aproape de double-double. Toddrick Gotcher a fost principalul marcator al Voluntariului, cu 19 puncte și 6 pase decisive.

SCM Universitatea Craiova ajunge la 17-10 și va avea peste câteva zile o restanță, tot acasă, cu Dinamo București. Mai exact, meciul este programat luni, la ora 17.00.

Citește și: SCM Craiova, învinsă de Baia Mare, părăsește Cupa României în faza optimilor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS