10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetDeja se vede mâna lui Stepanovski! SCMU a făcut instrucție cu Steaua

Deja se vede mâna lui Stepanovski! SCMU a făcut instrucție cu Steaua

Alt joc, altă atitudine, alt rezultat!Baschetbaliștii de la SCMU Craiova au demonstrat încă o dată că nu valoarea le-a lipsit în ultimul timp, ci un plus de motivație și o tactică extrem de bine pusă la punct. Și se pare că la doar câteva zile după venirea lui Vitaly Stepanovski jocul s-a schimbat, și nu oricum, ci mult în bine. Alb-albaștrii au fost agresivi pe toată perioada jocului cu Steaua, au luptat pentru fiecare minge și au propus o defensivă „de fier“. La final, tabela a indicat un scor cu care nu prea am fost obișnuiți până acum, 102-67, dar care ne dă speranțe extrem de mari că ne putem lupta de la egal la egal cu oricine din Liga Națională.

Cea mai bună repriză din acest sezon

Întâlnirea din Sala Polivalentă a debutat sub semnul echilibrului, cele două formații încercând să se cunoască mai bine pe parchet. După un floater al lui Carter, Kennedy a răspuns cu un dunk electrizant. Un coș de trei al lui Qualls ducea scorul la 7-4. Vragovic a înscris primul de la distanță pentru roș-albaștrii, înainte de încă un coș de sus al lui Kennedy. Franklin l-a servit excelent pe Qualls, care a lovit din nou din spatele semicercului. Replica lui Mandisodza nu a întârziat să apară, iar scorul era 14-12 pentru gazde. S-a continuat din aproape în aproape, iar după 10 minute scorul era 25-20 în favoarea oltenilor.

Sfertul al doilea a fost pe gustul tuturor celor prezenți la sală, dar și al iubitorilor de baschet. SCMU a jucat impecabil, a propus o defensivă puternică, pressing-ul a fost nelipsit, în timp ce atacul a mers strună. Franklin a înscris primul coș din acțiune din sfertul doi după o pătrundere impresionantă. Hawley a dus ecartul în double digits (30-20) de sub panou. Gavriloaia a contribuit și el la majorarea diferenței cu un coș de afară și un layup în tranziție. După un run de 16-0 al alb-albaștrilor, Carter a punctat, într-un final, și pentru Steaua. Qualls a reușit un and-one prin care Craiova se distanța la 20 de lungimi (44-24). Elevii lui Stepanovski au continuat să domine partida, astfel că la pauza mare conduceau cu 60-32.

Nu ne-am oprit până n-am atins suta…

Și ultimele două sferturi ale jocului au fost câștigate tot de gruparea din Bănie, chiar dacă obiectivul principal a fost să conserve, oarecum, diferența înregistrată și să pluseze la capitolul defensivă. Cvetinovic a deschis a doua jumătate cu un coș de sub inel. După câteva minute de secetă, Qualls a înscris primele puncte ale oltenilor în sfertul trei, de la libere. Leii din Bănie s-au distanțat din nou la 30 de lungimi prin tripla lui Qualls, înainte de un cârlig al lui Cvetinovic și un coș de trei al lui Gîrbea. Cu toate acestea, defensiva steliștilor nu a făcut față forțelor ofensive din tabăra craioveană, iar cu 10 minute înainte de final tabela indica 80-49.

Ultimul parțial a fost inaugurat de tripla lui Kennedy. După un coș de afară al lui Hawley, Craiova mergea cu pași repezi spre un avans de 40 de puncte, dar oaspeții au mai punctat din afara semicercului. În cele din urmă, SCMU s-a impus cu 102-67, iar debutul lui Stepanovski la Craiova este unul mai mult decât excelent!

Michael Qualls a fost cel mai bun marcator al confruntării, cu 22 de puncte. Josh Hawley a reușit un nou double-double spectaculos, cu 20 de puncte și 15 recuperări. Shamarkus Kennedy a terminat cu 17 puncte, 8 recuperări, 2 capace, Radu Vîrnă a avut 13 puncte, iar Troy Franklin a livrat 11 pase decisive pentru SCMU Craiova, punctează Baschet.ro.

Citește și: SCMU Craiova a revenit fantastic cu Dinamo și a obținut o victorie mare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS