14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetGură de oxigen pentru SCMU! Baschetbaliștii olteni s-au impus cu greu la Constanța

Gură de oxigen pentru SCMU! Baschetbaliștii olteni s-au impus cu greu la Constanța

SCMU Craiova nu trece prin momente foarte bune, mai ales că antrenorul grec Michalis Kakiouzis are deja bagajele făcute. Acesta nu a făcut deplasarea cu echipa la Constanța, pe banca oltenilor rămânând Ciprian Enache, „secundul“. Se pare că în „noul format“, alb-albaștrii s-au descurcat ceva mai bine, chiar dacă pe final au tremurat pentru victorie. A fost un succes la doar două puncte pentru SCMU Craiova, scor 71-69, asta după ce Josh Hawley a făcut unul dintre cele mai bune meciuri ale sezonului. De asemenea, acesta a izbutit și „trița“ din finalul meciului, care i-a adus cele două puncte Craiovei.

Alb-albaștrii au început mai bine jocul. Constanța a încercat să reacționeze, însă formația condusă în premieră de către Ciprian Enache a terminat secvența inaugurală la conducere, scor 16-13. Gazdele au început sfertul al 2-lea cu un parțial de 8-2, pentru ca în perioada scurt următoare să și preia conducerea în premieră. Cele două formații au mers cap la cap până la jumătatea meciului, atunci când scorul era de 30-30.

Craiovenii, mai convingători în sfertul trei

Un parțial de 13-3, prin care a început repriza secundă, i-a adus pe olteni definitiv la conducere. Avantajul de zece puncte s-a menținut până la capătul sfertului al treilea, scor 55-45. Constanța nu a cedat și s-a apropiat la două posesii pe tabela de marcaj. A urmat o perioadă bună pentru olteni (7-0), prin care și-au mărit avantajul la un nou maxim, de 12 puncte. Elevii lui Alexandru Olteanu nu au renunțat nici de această dată și au realizat un parțial de 14-2, prin intermediul căruia au restabilit egalitatea în ultimul minut de joc. 

Khalif Spicer a înscris o aruncare liberă, pentru a aduce Constanței un avantaj minim, scor 69-68. Oaspeții au cerut un timp de odihnă, iar după reluare Josh Hawley a marcat coșul victoriei, unul de trei puncte.

Josh Hawley a fost cel mai bun jucător al partidei. El a totalizat 23 puncte, 14 recuperări, 4 pase decisive și 3 intercepții, pentru 37 la eficiență. Michael Qualls a adăugat 16 puncte, 7 recuperări, iar Shamarkus Kennedy a terminat cu 12 puncte, 7 recuperări, 3 intercepții și 2 capace. 

Citește și: Un nou eşec greu de digerat! SCMU a cedat la Galaţi după un meci pe muchie de cuţit

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS