21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetPrima restanță, bifată! SCMU Craiova a câștigat fără probleme cu Tg. Jiu

Prima restanță, bifată! SCMU Craiova a câștigat fără probleme cu Tg. Jiu

Final Four-ul Cupei României a trecut și se pare că și baschetbaliștii de la SCMU Craiova încearcă să uite cât mai rapid jocul din finala cu CSO Voluntari. La doar trei zile distanță, trupa lui Michalis Kakiouzis nu a întâmpinat nicio problemă în meciul restant cu Tg. Jiu, de pe teren propriu, și s-a impus la o diferență de 19 puncte, scor 86-67. A fost o victorie de moral pentru alb-albaștri, care pot avea din nou încredere, treptat, în propriile forțe.

Despre primul sfert nu avem prea multe de spus, subliniem doar faptul că SCMU Craiova a fost la conducerea jocului. De fapt, dacă analizăm mai atent, craiovenii au condus ostilitățile cap coadă și și-au demonstrat valoarea într-un duel care de la început nu părea unul complicat. Cei din Tg. Jiu au venit în Bănie să încerce „marea cu degetul“, dar rezultatul de la final a fost unul cât se poate de normal. Țibîrnă și Qualls s-au evidențiat puțin în primul act de la Craiova, care punea doar cinci puncte avantaj la finele primelor 10 minute de joc, scor 18-13.

În actul secund, SCMU s-a dezlănțuit și a făcut spectacol, în special, cu ajutorul lui Hawley. Jocul acestuia s-a schimbat radical în comparație cu cel de acum câteva zile, iar aruncările, fie de la distanță, fie din semicerc, și-au găsit ținta. De asemenea, Alin Andrieș a puctat de două ori din afara semicercului, în timp ce Blaj Voinescu și-a făcut treaba excelent de sub panou și nu numai. La vestiare s-a intrat cu o diferență de 23 de puncte, 51-28.

Nu avea cum să nu apară relaxarea…

Având în vedere faptul că diferența dintre cele două echipe era una evidentă, iar scorul de pe tabelă era unul consistent, a apărut, așteptat, o anumită relaxare în jocul Craiovei, iar acest lucru s-a simțit imediat pe tabela de marcaj. Dacă după sfertul al treilea echipa din Tg. Jiu recuperase doar două puncte, în ultimele 10 minute au început să puncteze și de afară. Craiova s-a bâlbâit pe foarte multe atacuri, iar la un moment dat oaspeții ajunseseră la doar -10 puncte.

Imediat, antrenorul elen și-a remontat jucătorii, iar SCMU a revenit cât se poate de rapid la diferența cu care ne obișnuise pe tot parcursul meciului. La final, scorul a fost 86-67, iar Craiova a mai urcat în clasamentul LNBM, până pe locul al 6-lea. Chiar și după această restanță disputată, oltenii mai au încă 4 partide pe care trebuie să le dispute în perioada următoare.

Josh Hawley a fost cel mai bun marcator al disputei, cu 22 de puncte și 9 recuperări. Troy Franklin a încheiat cu 6 puncte, 6 recuperări și 15 pase decisive.

Pentru SCMU Craiova va urma un duel tare pe teren propriu, duminica viitoare, cu CSM Oradea (tot meci restant).

Citește și: Sorana s-a „distrat“ cu Sherif la Doha, dar urmează duelul cu Muguruza!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS