12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetNe-am făcut treaba și la Galați! Baschetbaliștii Craiovei au făcut o nouă „victimă“

Ne-am făcut treaba și la Galați! Baschetbaliștii Craiovei au făcut o nouă „victimă“

Seria excelentă de victorii a echipei craiovene de baschet continuă și după duelul de la Galați, de sâmbătă seară. După succesul clar cu Sibiu, la prima apariție pe parchet în 2022, SCMU Craiova a dispus fără drept de apel și de CSM Galați, formație pe care o va întâlni și în semifinalele Cupei României, la jumătatea lunii. A fost 85-69 pentru gruparea alb-albastră, care s-a dovedit ca fiind echipa mult mai valoroasă și mai în formă în această dispută.

Oltenii au avut un start excelent de partidă (9-2), dar diferența a scăzut în două rânduri la patru puncte (13-9). A urmat o perioadă foarte bună pentru căpitanul Bogdan Țibîrnă și Michael Qualls, care au dus Craiova la nouă puncte peste adversari la finele primului sfert, scor 25-16. În actul secund, în tabăra alb-albastră nu a mers aproape nimic, de aici și doar cele 13 puncte reușite în cele 10 minute de joc. Nici Galațiul nu a excelat, dar a obținut 17 puncte și a mai recuperat din deficit la pauza mare, scor 33-38.

Craiovenii au stat mult mai bine la recuperări în prima repriză (24-14), iar procentajele din acțiune erau ușor tot în favoarea oltenilor (46-43%). Masters și Wyatt au fost liderii celor două formații, cu câte 9 puncte la finalul primelor două sferturi.

Un sfert patru perfect

De la reluare și până la final a existat o singură echipă pe teren, și anume SCMU Craiova. Chiar dacă nici oltenii nu s-au aflat într-o zi de grație, au reușit să-și impună jocul și să conducă ostilitățile până la final. Galațiul a început cu un run de 6-0 sfertul al treilea și a trecut la conducere pe tabelă pentru prima dată în meci. Qualls și Robinson au replicat, acesta din urmă de la distanță, iar prin reușita lui Hawley se ajungea la 45-41 pentru Craiova. Trupa lui Kakiouzis s-a dus la +9 în finalul sfertului, scorul după 30 de minute fiind 59-50.

Olisemeka a urcat ecartul la peste 10 puncte în startul ultimului sfert, 61-50, iar după trei minute scurse din actul al patrulea scorul a ajuns la 65-52 pentru Craiova. CSM Galați a tăiat puțin din avansul adversarilor, 67-57, însă Olisemeka a răspuns cu cinci puncte la rând și oltenii aveau din nou +15 în față, scor 72-57. În cele din urmă, nu s-a mai întâmplat nimic notabil până la finalul întâlnirii, iar SCMU s-a impus cu 85-69.

Joshua Hawley a contribuit cu 18 puncte și 7 recuperări la succesul oltenilor, acesta fiind urmat de Michael Qualls și Peter Olisemeka (ambii cu 17 puncte).

În urma acestei victorii, SCMU Craiova ajunge la 10-4 bilanț.

Citește și: SCMU Craiova și-a respectat statutul de favorită și a învins Olimpia Titanii

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS