20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetJoc perfect, victorie frumoasă! SCMU Craiova s-a impus la Ploiești, cu CSM

Joc perfect, victorie frumoasă! SCMU Craiova s-a impus la Ploiești, cu CSM

Se pare că acest weekend este extrem de benefic pentru echipele SCM. După victoria clară a voleibaliștilor de la Timișoara și a fetelor lui Zlotea de la Bacău, a venit și timpul echipei de baschet să impresioneze tot în deplasare. Trupa lui Kakiouzis nu a avut niciun fel de emoție în partida cu CSM Ploiești, pe care au și câștigat-o categoric, scor 96-77. Duelul a contat pentru etapa a 9-a din Liga Națională.

După un start ezitant de meci, cu multe greșeli în special în defensivă, alb-albaștrii s-au dezlănțuit în sfertul secund și s-au distanțat decisiv în meci. Michael Qualls a fost, din nou, la înălțime, în timp ce nou-venitul Wyatt și-a făcut simțită prezența încă de la primul joc. Acesta a reușit mai multe acțiuni individuale interesante și a contribuit la numărul mare de puncte pe care Craiova l-a reușit. La pauza mare, SCMU se afla în avantaj pe tabelă, scor 48-37.

Craiova, mai bună la toate capitolele

În sfertul al treilea a dominat echilibrul în sala din Ploiești. Cele două combatante au mers cap la cap, păstrându-se diferența de 11 puncte înregistrată la pauza mare până spre final. Într-un final, înaintea ultimelor 10 minute scorul era 70-60. Sfertul decisiv, practic, a fost adjudecat fără mari probleme de echipa mai valoroasă, dar și mai eficientă, în speță SCMU Craiova. Oltenii nu le-au mai permis adversarilor să joace, au punctat la aproape fiecare atac și au încheiat meciul en fanfare, la o diferență de 19 puncte, scor 96-77.

Trupa din Bănie a avut patru jucători în double-digits: Michael Qualls (22 de puncte), Joshua Hawley (21 de puncte), Khalif Wyatt (15 puncte) și Radu Vîrnă (11 puncte). În schimb, liderii formației învinse au fost Deion Hammond (26 de puncte), Mihailo Sekulovic (16 puncte, 11 recuperări), Jonathan Jordan (13 puncte) și Christian Chițu (10 puncte).

Datorită acestui rezultat, SCMU Craiova ajunge la un bilanț de 6-3, iar CSM Ploiești are 4-5.

În etapa următoare, SCMU Craiova primește vizita lui BC Athletic Constanța. Partida este programată la începutul lunii decembrie.

Citește și: Un meci perfect! Voleibalistele Craiovei au spulberat Bacăul, în deplasare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS