5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetAm jucat bine doar trei sferturi! SCMU Craiova a cedat dramatic la Pitești

Am jucat bine doar trei sferturi! SCMU Craiova a cedat dramatic la Pitești

Așa cum eram obișnuiți, meciurile dintre Pitești și Craiova au avut, de fiecare dată, o desfășurare aparte, dar și un final palpitant. Se pare că și în această seară am avut parte de un super joc între cele două formații, iar câștig de cauză au avut gazdele, care s-au impus dramatic cu 83-79. Și spunem dramatic pentru că, pe întreaga durată a meciului, SCMU s-a aflat în avantaj pe tabelă, unul chiar și de 11 puncte prin sfertul al treilea, dar la final totul a fost în zadar. Oboseala și greșelile pe construcție doar le-au dat avânt piteștenilor, care au profitat la maximum, au revenit aproape nesperat și s-au impus la patru puncte.

Primă repriză perfectă pentru alb-albaștri

Am avut parte de un prim sfert cu de toate în Trivale: faulturi tehnice, ratări multe de la linia de libere, precum și o greșeală descalificatoare a antrenorului piteștenilor, Tudor Costescu. Pe lângă toate acestea, cele două combatante au oferit un baschet frumos ochiului, cu numeroase acțiuni spectaculoase, unele încheiate chiar și prin cel mai impresionant procedeu, slam-dunk. Nu a fost în niciun moment o diferență mai mare de cinci puncte între Craiova și Pitești în primele 10 minute, care s-au ținut una de cealaltă până la capătul sfertului, încheiat 22-22.

În actul secund a apărut și tensiunea în joc, dar nu și-a pus prea mult amprenta asupra echipelor. Totodată, am avut și un recital de la distanță al ambelor echipe, cu un plus în partea Craiovei. Franklin și Qualls au fost impecabili de la mare distanță, în timp ce Piteștiul a răspuns pe măsură prin Fitzpatrick și Jeremic. Treptat, gazdele au început să se precipite pe faza ofensivă, au bâlbăit câteva mingi și le-au permis oltenilor să pună o mică diferență pe tabelă. În cele din urmă, la vestiare s-a intrat cu un avantaj de 7 puncte pentru SCMU Craiova, scor 47-40.

Revenire incredibilă a Piteștiului, cădere inexplicabilă a Craiovei

Startul reprizei secunde a fost unul destul de lent, iar prin asta vrem să punctăm faptul că ambele echipe au preferat mai mult să se tachineze și să puncteze, normal, dacă se poate. Punctele mai multe au venit abia după cinci minute din sfertul trei, când Franklin și Qualls și-au reluat obiceiul din prima parte, și anume să ia la țintă coșul de la linia de trei puncte. De asemenea, „la rampă“ a apărut și Joshua Hawley, cu două „trițe“ și câteva finalizări ca în NBA. Chiar dacă antrenorul secund al celor de la FC Argeș Pitești a solicitat time-out pe parcursul actului, craiovenii și-au păstrat o diferență bună pe tabelă, iar înaintea ultimelor 10 minute scorul era 68-59.

În actul al 4-lea a intervenit atât oboseala la Craiova, cât și gândul unei posibile victorii pe un teren dificil. Din această cauză, Piteștiul s-a mai apropiat pe tabelă și a creat suspans pe final. Meciul a devenit unul extrem de intens, s-au dat bătălii pentru fiecare minge în parte, iar la final au avut de câștigat gazdele de la FC Argeș Pitești.

Le-a ieșit totul pe final

Alb-albaștrii s-au aflat la conducerea jocului, iar cu două minute înainte de final diferența era de doar două posesii, 79-73 pentru Craiova. După un coș de sub panou al lui Thornton, a urmat o greșeală a lui Gavriloaia care a făcut ca Piteștiul să vină la doar două puncte, 77-79. Imediat, Kakiouzis a solicitat time-out, dar băieții săi nu au înțeles mesajul, au greșit în ofensivă, iar gazdele au intrat în avantaj cu un minut înainte de final. Jevtovic a punctat și de la linia de libere, iar Craiova a avut ultimul atac la scorul de 82-79. Olisemeka a ratat aruncarea de la trei puncte, iar Fitzpatrick a închis meciul cu o liberă din două. Astfel, Piteștiul rămâne neînvinsă în actualul sezon și a ajuns la șapte victorii consecutive, în timp ce SCMU Craiova a înregistrat al treilea eșec.

SCMU Craiova: Gavriloaia, Tibîrnă, Franklin (19), Hawley (15), Qualls (27), Papantoniou (2), Licurici, Blaj-Voinescu, Olisemeka (6), Vîrnă, Robinson (10), Bagairea. Antrenor: Michalis Kakiouzis.

Pentru SCMU va urma un meci pe teren propriu, cu CSM Focșani. Partida este programată duminică, de la ora 17.00.

Citește și: A ajuns cu noroc pe tabloul principal, acum profită! Jaqueline Cristian, deja în optimi la Linz

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS