22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetDueluri de care pe care cu CSO Voluntari, în play-off

Dueluri de care pe care cu CSO Voluntari, în play-off

Baschetbaliştii de la SCMU Craiova se pregătesc de debutul în play-off-ul Ligii Naţionale de Baschet Masculin. După ce au încheiat campionatul regular pe locul al 5-lea , cu 18 victorii şi 8 înfrângeri, trupa lui Todorov se vede nevoită să o înfrunte pe CSO Voluntari, câştigătoarea Cupei României, dar şi revelaţia sezonului. Gruparea ilfoveană a incheiat campionatul pe locul al 4-lea şi astfel va avea prilejul e a găzdui primele două jocuri cu oltenii. Menţionăm că, în caz de egalitate după cele două întâlniri din sala „Gabriela Szabo“, meciul se va muta în Bănie, pentru un decisiv.

Cele două partide sunt programate luni şi miercuri, de la orele 19.45, respectiv 19.30. Ambele formaţii au un parcurs foarte bun în ultima perioadă, iar moralul este unul, oarecum, ridicat.

SCMU vine după două victorii consecutive la pas, cu Tg. Jiu. şi Municipal Galaţi. De la jumătatea lunii aprilie, oltenii au contabilizat şase succese şi o singură înfrângere, 60-65 cu CSU Oradea. De partea cealaltă, CSO Voluntari se află într-o situaţie excelentă înaintea duelurilor din play-off. Ilfovenii au doar două înfrângeri în ultimele 11 meciuri oficiale, iar acum, după ce au ridicat deasupra capului trofeul Cupei României, vor un parcurs cât mai lung şi în campionat. Dar, pentru a reuşi asta, trebuie, pentru început, să treacă de o echipă arţăgoasă a Craiovei, care a produs mai multe surprize plăcute în acest sezon.

În jocurile directe, Voluntari domină copios statistica. Trei victorii, două în campionat şi una în Cupă a înregistrat trupa lui Ocokoljic, care are un „punct“ în plus la capitolul moral în duelul cu SCMU.

Play-off-ul, momentul mult aşteptat

Căpitanul Craiovei, Dragoş Diculescu, a vorbit cu GdS despre cele mai importante meciuri din acest sezon, cu CSO Voluntari. Internaţionalul român a mărturisit că obiectivul principal al echipei este să obţină cel puţin o victorie din cele două meciuri, pentru ca duelul să se mute, pentru decisiv, în Bănie.

„Play-off-ul este momentul în care baschetul începe cu adevărat pentru noi. Deşi întâlnim un adversar dificil, ne-am pregătit foarte bine pentru aceste jocuri şi cred că în momentul de faţă putem face o figură frumoasă. Cu siguranţă miza este mult mai mare, cum a fost şi în semifinala Cupei. Doar că, de data asta formatul este diferit, cu două meciuri la ei, iar apoi, dacă este cazul, vom juca şi acasă. Obiectivul nostru este să prelungim seria, să putem juca decisivul la Craiova. Cei de la Voluntari au o echipă bună, cu jucători experimentaţi şi sunt favoriţi din toate punctele de vedere. Acest lucru nu ne sperie şi vom încerca să profităm de fiecare ocazie pe care o vom avea“, a spus Diculescu, pentru GdS.

Opriţi-i de la trei puncte!

Voluntari este cea mai bună formaţie din spatele semicercului în acest an, iar jucătorii olteni s-au pregătit şi pentru acest lucru.

„Voluntari are procentaje fantastice din afara semicercului,iar acesta este un punct pe care noi ne-am concentrat înaintea duelurilor directe. Important este să ne facem jocul şi să le limităm armele individuale. Dacă ne îndeplinim planul tactic, cred că rezultatul va fi favoriabil nouă. Este greu să opreşti o echipă în totalitate. Momentan ne gândim doar la aceste jocuri cu Voluntari, nu şi la ce ar putea urma. Avem nevoie de toată energia pentru a obţine un rezultat pozitiv“, a încheiat căpitanul Craiovei.

Citeşte şi: Atletism / 9 medalii pentru România la Campionatele Balcanice de alergare montană

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS