11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetAtât de aproape! CSO Voluntari a oprit-o pe SCMU Craiova din drumul spre trofeu

Atât de aproape! CSO Voluntari a oprit-o pe SCMU Craiova din drumul spre trofeu

SCMU Craiova s-a oprit, în acest an, în semifinalele Cupei României la baschet masculin. După ce au reușit să pătrundă în Final Four-ul Cupei pentru prima dată în istorie la capătul duelului cu Steaua, băieții lui Todorov au fost la un pas de o surpriză cu CSO Voluntari, echipă care s-a aflat într-o zi de grație din afara semicercului. A fost 81-80 pentru gruparea ilfoveană, care se poate lăuda la finalul partidei cu procentaje excelente, în special la aruncările de trei puncte. Și craiovenii s-au mișcat foarte bine, s-au ținut de adversari până pe final, dar norocul a fost de partea trupei lui Ocokoljic.

Primul sfert a fost unul cu adevărat spectaculos. Dragoș Diculescu, de la Craiova și Vlad Moldoveanu, de la CSO Voluntari s-au întrecut în aruncări de la mare distanță, iar scorul pe tabelă se schimba instant. În cele din urmă, gruparea ilfoveană a luat un avans de două posesii la finalul actului, scor 28-22.

În sfertul doi, cele două echipe parcă au intrat în „stand-by“, iar aproape fiecare atac era un eșec pentru ambele combatante. De aici și scorul mic pe sfert, 15-15, în timp ce la cabine s-a intrat cu avantajul Voluntariului, scor 43-37.

Hickey și Joseph, imposibil de oprit

În actul al treilea, CSO Volutari a făcut legea pe teren, și asta datorită a doi jucători, Hickey și Joseph. Cei doi au înscris coș după coș din afara semicercului, timp în care oltenii s-au precipitat, dar s-au și demoralizat, iar planurile le-au fost date peste cap în doar câteva minute. Înaintea ultimelor 10 minute, diferența de pe tabelă crescuse la 15 puncte în favoarea trupei lui Ocokoljic, scor 70-55.

În ultimul sfert, Craiova a început mai bine (6-0), dar ilfovenii au revenit imediat cu două aruncări de la distanță. Pe parcurs, Hickey a tot insistat de la trei puncte, dar mingea a refuzat să mai intre, momente de care Craiova a profitat. Henson și Diculescu au reușit două aruncări perfecte din afara semicercului, iar scorul s-a făcut 75-69, lucru care l-a forțat pe Ocokoljic să solicite time-out. Chiar și așa, Craiova nu s-a oprit, iar cu două minute înainte de final a preluat incredibil conducerea (77-78). Oltenii lui Todorov au avut șansa victoriei în ultimele 10 secunde, când au fost în atac, dar aruncarea lui Pratt nu a găsit ținta. Astfel, CSO Voluntari a ajuns, în premieră, în finala Cupei.

SCMU Craiova: Filipovic (12), Diculescu (31), Pratt (12), Henson (22), Vucic, Andrieș (1), Țibârnă (2), Oprean, Person, Cinac, Licurici, Bagairea.

Menționăm că Dragoș Diculescu a avut una dintre cele mai bune prestații ale sale din acest sezon. Jucătorul Universității Craiova a reușit nu mai puțin de 31 puncte, 4 rebound și un assist. De remarcat și Henson, care a totalizat 22 de puncte, 5 rebound-uri și 2 assist-uri.

Citește și: Vali Mihăilă a „lovit“ din nou! Olteanul, la primul gol în Serie A pentru Parma

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS