8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetbaliştii Craiovei încheie turul din LNBM cu un turneu la îndemână

Baschetbaliştii Craiovei încheie turul din LNBM cu un turneu la îndemână

După mai bine de două săptămâni de pauză, baschetbaliştii de la SCMU Craiova sunt în faţa unui ultim turneu din cadrul turului de campionat din Liga Naţională de Baschet Masculin (LNBM). Elevii lui Todorov vor întâlni, în weekend, două formaţii net inferioare, care nu ar trebui să pună vreo problemă. Sâmbătă, de la ora 16.00, va avea loc duelul cu Tg. Jiu, în timp ce duminică, de la aceeaşi oră, oltenii vor da piept cu Municipal Galaţi. Turneul se va desfăşura la Bucureşti, în sala Dinamo.

SCMU Craiova are un moral excelent după turneul din ianuarie, de la Oradea. Atunci, alb-albaştrii au câştigat ambele partide, cu echipa din localitate (84-79) şi cu BC Timişoara (72-54) şi astfel s-au instalat pe un confortabil loc cinci în clasament. De partea cealaltă, atât Tg. Jiu, cât şi Municipal Galaţi nu stau deloc bine în ultima perioadă, înregistrând patru înfrângeri şi o singură victorie.

„Leii“ din Bănie au reuşit un prim tur de campionat foarte bun, în care au înregsitrat şapte succese şi patru eşecuri. CSU Sibiu, CSO Voluntari, U-BT Cluj-Napoca şi Dinamo au fost formaţiile în faţa cărora alb-albaştrii s-au înclinat. Cu două victorii în aceste ultime partide din turul LNBM, SCMU Craiova mai poate urca în clasament, dar acest lucru depinde şi de rezultatele celorlalte formaţii angrenate în competiţie.

Diculescu: „Echipa Craiovei poate bate pe oricine din campionat“

Căpitanul Craiovei, Dragoş Diculescu, a prefaţat pentru GdS ultimele două partide din turul de campionat. Acesta consideră că atât Tg. Jiu, cât şi Municipal Galaţi nu sunt echipe de neglijat şi promite că echipa va juca la capacitate maximă.

„Au fost două săptămâni de pauză bine meritate, după o perioadă încărcată. Dar a fost doar pauză competiţională, pentru că noi ne-am antrenat zilnic la un nivel foarte înalt şi ne-am îmbunătăţit jocul aşa cum s-a putut, pentru ca la ora meciurilor din weekend să fim cât mai pregătiţi. Pe hârtie, avem partide uşoare, dar sunt nişte meciuri de baschet, la fel ca şi cele cu Oradea, Sibiu sau altă echipă din campionat. Vom trata cu maximă seriozitate fiecare joc, pentru a nu avea vreo surpriză, aşa cum s-a întâmplat în meciul de acasă, cu Focşani. Vom intra focusaţi din primul minut, vom da 100% pentru a obţine maximum de puncte. Am mai spus în trecut că echipa Craiovei poate bate pe oricine din campionat, iar acum am început să şi demonstrăm acest lucru“, a comentat Dragoş Diculescu.

De asemenea, Dragoş a mărturisit ce obiectiv şi-a impus clubul în acest sezon şi ce aşteptări are de la următoarele meciuri.

„Cu siguranţă, sunt multe lucruri pe care le putem îndrepta la jocul nostru pentru a deveni mai constanţi, dar, per total, suntem mulţumiţi cu drumul pe care mergem şi cu faptul că evoluăm de la meci la meci. Un obiectiv personal pentru Craiova în acest sezon este să-şi depăşească performanţa pe care a realizat-o acum două sezoane, sau cel puţin să o egaleze. Ne vom lupta pentru un Top 6, chiar şi Top 4“, a adăugat Diculescu.

Citeşte şi: Veste şocantă de la Melbourne! Nadal s-a accidentat şi poate rata AO

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS