5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetUn meci pe cinste! SCMU Craiova, foarte aproape de un rezultat mare cu Sibiu

Un meci pe cinste! SCMU Craiova, foarte aproape de un rezultat mare cu Sibiu

Unul dintre cele mai frumoase meciuri din acest start de sezon în LNBM a avut loc astăzi, în sala „Transilvania“. SCMU Craiova și CSU Sibiu au oferit un spectacol pe cinste tuturor iubitorilor de baschet, cu multe faze spectaculoase, aruncări de la mare distanță, dar și slam dunk-uri de mare efect. Chiar dacă cele patru sferturi au fost împărțite, la final CSU Sibiu a scăpat în câștigătoare, impunându-se cu scorul de 84-81. A fost prima înfrângere a alb-albaștrilor în noul campionat.

Formația din Bănie a început excelent meciul și s-a distanțat după doar patru minute la 13-4. A urmat, apoi, o perioadă absolut incredibilă a sibienilor, care, pe parcursul a 10 minute, au înscris opt coșuri de la distanță din nouă încercări și au preluat categoric conducerea (35-24). În acel moment, Todorov a solicitat time-out, iar decizia a fost una extrem de inspirată. Elevii săi și-au revenit, s-au apărat mult mai agresiv și, treptat, au răsturnat scorul de pe tabelă. La pauza mare, oltenii aveau un avantaj de două posesii, scor 44-40.

La o aruncare de overtime

Actul al treilea a început sub semnul echilibrului, dar finalul a fost al sibienilor. Addison și Phillmore au început, din nou, să nu mai rateze de la distanță, iar înainte de ultimele 10 minute gazdele turnului conduceau cu 67-64. Ultimul sfert a fost și cel mai tensionat. Sibiul a continuat să impresioneze de la distanță, în timp ce, la Craiova, Dragoș Diculescu le-a oferit un răspuns pe măsură, cu mai multe „trițe“ perfecte. Când mai erau 14 secunde de joc, la scorul de 83-81 în favoarea Sibiului, Hanson a reușit o intercepție foarte bună, dar a fost faultat înainte de a pune mingea în coș. Acesta, însă, a ratat ambele aruncări libere, iar formația lui Fleșeriu s-a impus cu 84-81. De menționat că SCMU Craiova a avut șansa de a trimite meciul în overtime, dar Person a ratat aruncarea din ultima secundă.

SCMU Craiova: Diculescu (22), Pratt (12), Filipovic (11), Țibîrnă (3), Person (7), Vucic (2), Henson (13), Cinac (8), Bagairea, Oprean (3), Andrieș.

Pentru alb-albaștrii nu s-a încheiat anul. Pe 29 și 30 decembrie vor urma încă două partide, din cadrul altui turneu, de data aceasta organizat în Sala Polivalentă, din Bănie. Atunci, SCMU Craiova va da piept cu Athletic Constanța (ora 16.00) și CSO Voluntari (ora 19.30).

Citește și: VIDEO | Moș Crăciun a ajuns și la juniorii Universității Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS