2.4 C
Craiova
luni, 30 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Sport Baschet Baschetul rămâne sub semnul întrebării. Primul turneu din LNBM a fost amânat

Baschetul rămâne sub semnul întrebării. Primul turneu din LNBM a fost amânat

Federația Română de Baschet a decis suspendarea turneului 1 din cadrul Ligii Naționale de Baschet Masculin, programat inițial în perioada 30 octombrie-2 noiembrie.

Momentan nu se știe când va fi reprogramat turneul, noul calendar competițional urmând a fi anunțat în perioada următoare. Această măsură a fost luată după numeroasele cazuri de infectare cu coronavirus apărute înaintea turneelor preliminare din Cupa României.

De asemenea, pentru a participa la competițiile interne, echipele vor fi nevoite să prezinte două teste negative de COVID-19 înainte de intrarea în hotelul unde va fi cazarea. Acestea vor trebui efectuate cu 7 zile și cu 48 ore înainte ca jucătorii și staff-ul tehnic al formațiilor participante la întrecerile sportive să se cazeze.

Comunicatul FRB:

„Consiliul Director al Federatiei Române de Baschet din data de 21.10.2020, în baza votului exprimat online de 11 membri ai Consiliului Director, a hotărât următoarele:

1. Având în vedere decizia Consiliului Director de suspendare pentru o perioadă nedeterminată a turneelor preliminare din CRM şi ţinând cont de situaţia epidemiologică (focare COVID-19) înregistrată la majoritatea echipelor masculine, precum şi de perioada de izolare sau carantinare obligatorie, se aprobă suspendarea Turneului 1 din cadrul LNBM, ediţia 2020-2021, programat iniţial sa se desfăşoare pentru perioada 30 octombrie – 02 noiembrie 2020.

Modificările aduse calendarului CRM şi LNBM vor fi anunţate cât de curând posibil.

2. Ţinând cont de decizia Consiliului Director din data de 17.10.2020, referitoare numai la CRF, se aprobă extinderea modificării calendarului de testare obligatorie RT-PCR (şi pentru CRM, LNBM/LNBF).

Astfel, se aprobă modificarea calendarului de testare obligatorie RT-PCR premergător competiţiilor de baschet în sălile de sport – în aceste condiţii, ţinând cont de faptul că dorim asigurarea unui climat epidemiologic cât mai sigur pentru LNBM/LNBF si CRM/CRF, precum şi de recomandările epidemiologului FRB, dar şi a celor din calendarul de testare FIBA, echipele participante la turneele din LNBM/LNBF şi CRM/CRF sunt obligate să facă testarea RT-PCR astfel:

T1 – cu 7 zile înaintea începerii competiţiei (se consideră că începerea competiţiei este de la intrarea echipelor în bula epidemiologică la hotelul unde sunt cazate echipele).

T2 – cu cel mult 48 de ore înaintea începerii competiţiei (se consideră ca începerea competiţiei este de la intrarea echipelor în bula epidemiologică la hotelul unde sunt cazate echipele).

Cele două testări RT-PCR sunt obligatorii pentru a putea participa în LNBM/LNBF si CRM/CRF. În urma acestor testări, echipele vor putea participa în turneele competiţiilor naţionale de baschet doar cu sportivii şi membrii ai staff-urilor pentru care se prezintă 2 rezultate negative”.

Citeşte şi: Handbalistele de la SCM Craiova vor disputa patru meciuri oficiale la Sf. Gheorghe

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Au trecut peste eșecul cu Steaua. SCMU Craiova, victorie...

Eșecul de sâmbătă, cu Steaua (2-3), se...

ȘTIRI GdS

Au trecut peste eșecul cu Steaua. SCMU Craiova, victorie...

Eșecul de sâmbătă, cu Steaua (2-3), se pare că nu i-a afectat prea mult pe voleibaliștii Craiovei. Trupa lui Dan Pascu a...

Haţegan va arbitra partida Şahtior Doneţk – Real Madrid,...

Arbitrul Ovidiu Haţegan va conduce meciul dintre Şahtior Doneţk şi Real Madrid, care va avea loc marţi, de la ora 19.55, pe...

Ce amendă a primit o craioveancă după ce s-a...

S-a certat cu prietenul și a sunat la 112. Asta a făcut o craioveancă de 29 de ani. Femeia s-a răzgândit imediat, însă polițiștii au depistat-o și au amendat-o.

Ludovic Orban: Pensiile speciale pentru aleşii locali vor fi...

Premierul Ludovic Orban spune că pensiile speciale pentru aleşii locali vor fi din nou amânate.

Gorjul rămâne „verde“ la rata de infectare cu Covid-19....

Gorjul rămâne „verde“ la rata de infectare cu Covid-19, potrivit raportării transmise, duminică, de Grupul de Comunicare Strategică.

Pieton accidentat mortal pe Centura de Nord a Craiovei

Pieton accidentat mortal pe Centura de Nord a Craiovei. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă.