22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetDragoş Diculescu: „Nu ne este frică de nimeni, vom ţinti cât mai sus anul acesta”

Dragoş Diculescu: „Nu ne este frică de nimeni, vom ţinti cât mai sus anul acesta”

Echipa masculină de baschet SCMU Craiova va debuta la mijlocul lunii octombrie în noul sezon, cu meciurile din Cupa României. Alb-albaştrii au început pregătirile de mai bine de o lună de zile, iar în acest moment se aşteaptă jocurile oficiale. La ora actuală, lotul a efectuat două teste de Covid-19, la primul rezultatele fiind negative, în timp ce la cel de-al doilea se aşteaptă rezultatele. De asemenea, înainte de startul meciurilor din Cupă, se vor efectua alte teste, pentru ca totul să decurgă aşa cum trebuie.

Jucătorul Ştiinţei, Dragoş Diculescu, a declarat pentru GdS că este mulţumit de ceea ce a găsit la Craiova în acest an şi este convins că se poate face performanţă.

„Sunt mulţumit de ce am găsit la Craiova. Cu toţii sunt băieţí cu caracter deosebit, suntem o formaţie muncitoare. Vom avea nevoie de mai mult timp pentru a lega relaţiile de joc, dar, din ce văd până în acest moment, există dorinţă, motivaţie şi forţă de a munci pentru a ne îndeplini obiectivele în acest sezon. Ne dorim să luăm fiecare meci în parte de fiecare dată şi nu ne este frică de nimeni. Vrem să arătăm că avem o echipă puternică şi nu văd de ce nu putem ţinti cât mai sus anul acesta”, a declarat Dragoş Diculescu.

Încredere la cote maxime

Trupa lui Aleksandar Todorov a fost repartizată în Grupa B a Cupei României, alături de CSM Oradea, Steaua Bucureşti, Miercurea Ciuc şi Athletic Constanţa.Dragoş Diculescu a mărturisit că primul obiectiv al echipei este să acceadă în faza următoare a competiţiei. De asemenea, acesta consideră că programul meciurilor îi avantajează, mai ales că vor avea o zi de pauză înaintea derbiului cu Oradea, ultimul meci al grupei.

„Avem o grupă echilibrată, însă, pentru noi, obiectivul principal este să avansăm mai departe în Cupa României. Cred că este clar că Oradea este favorită. Probabil, bătălia se va da între noi şi Steaua, dar nu le pot scoate din calcule nici pe Miercurea Ciuc şi Constanţa. La ora meciului nu se ştie dacă vreuna dintre echipe va avea toţi jucătorii pe teren şi, în general, în baschet, nu poţi fi sigur de nimic dinainte.

Programul este bine făcut pentru noi, deoarece, până la ora meciului cu Oradea (ultimul), putem ştii în ce situaţie ne aflăm. Oricum, când joci împotriva unei echipe puternice aşa cum este Oradea, nu ai cum să nu dai 100% pe terenul de joc. De altfel, ne ajută mult faptul că, înainte de meciul cu Oradea, vom avea o zi liberă şi practic avem timpul necesar să analizăm şi să pregătim bine jocul. Sincer, chiar şi în acest moment suntem pregătiţi să jucăm la orice oră, pentru că de la începutul pregătirii aveam o poftă de baschet extraordinară”, a mai spus Dragoş.

Citeşte şi: Campionatele Europene de gimnastică artistică vor avea loc în decembrie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS