11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetLNBM ar putea începe abia în decembrie. Vezi ce decizie a luat FRB!

LNBM ar putea începe abia în decembrie. Vezi ce decizie a luat FRB!

Miercuri, 26 august, a avut loc o nouă ședință online între reprezentanții cluburilor din LNBM și Federația Română de Baschet. La această ședință au participat 12 reprezentanți a 12 echipe, mai puțin Oradea, Steaua și Mediaș.

S-a decis ca Liga Națională de Baschet Masculin ediția 2020/2021 să înceapă pe parcursul anului calendaristic 2020. Data de start va fi stabilită ulterior, iar cluburile pot beneficia de finanțare de la bugetele locale pentru anul 2020.

De asemenea, s-a pus în discuţie şi faptul că LNBM ar putea să înceapă în luna decembrie, respectându-se prevederile Ordinul 780 emis de MTS și Ministerul Sănătății. În cazul în care lucrurile se vor relaxa în perioada următoare, LNBM ar putea demara chiar mai repede și fără cele 14 zile de izolare dinaintea turneelor.

Conform baschet.ro, CSM Mediaş nu se va înscrie în sezonul 2020/2021 din Liga Naţională de Baschet Masculin.

Ionuţ Stroe spune „nu” desfăşurării meciurilor în străinătate

Sezonul 2020/2021 al Ligii Naționale de Baschet masculin ar fi trebuit să debuteze pe data de 3 octombrie, însă acest scenariu este aparent imposibil de realizat.

În momentul de față, în România orice competițiie ce va avea loc în spațiu închis se va putea organiza doar în condiții foarte stricte ce implică și efectuarea unui cantonament de 14 zile, în izolare, fără ca sportivii să intre în contact cu persoane din afara lotului. Raportat la această situație, președinții de cluburi din Liga Națională masculină au venit în sprijinul baschetului cu o idee inedită, anume desfășurarea meciurilor din campionat în afara țării.

Propunerea a fost îmbrățișată de marea majoritate a cluburilor de baschet din campionat, deoarece ar fi însemnat diminuarea semnificativă a costurilor și o soluție viabilă pentru desfășurarea Ligii Naționale încă din luna octombrie. Printre orașele menționate ca posibile gazde s-au numărat Debrecen (Ungaria), Szeged (Ungaria) sau Ruse (Bulgaria). Însă propunerea cluburilor nu a fost pe placul ministrului Ionuț Stroe, care a respins din start orice discuție pe marginea acestul subiect. 

Citeşte şi: Adversare de top pentru Begu şi Buzărnescu în primul tur la US Open

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS