3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetHoria Păun: În mod cert primele trei clasate vor participa în competițiile europene

Horia Păun: În mod cert primele trei clasate vor participa în competițiile europene

Liga Națională de baschet s-a întrerupt definitiv în acest an, ca urmare a pandemiei de coronavirus, iar titlurile de campioană nu au fost acordate nici la masculin, nici la feminin. Prin urmare, una dintre deciziile importante care ar mai trebui luate într-un viitor apropiat este cea cu privire la echipele care vor participa în competițiile europene în sezonul viitor.

Președintele Federației Române de Baschet (FRB), Horia Păun, a fost invitat în cadrul campaniei „Comunitate. Sport și Sănătate. Unitate”, organizată de Sibiu. În mod normal, România ar trebui să aibă trei participante în competițiile europene intercluburi (la fel ca în sezonul 2019/2020), însă, președintele Federației Române de Baschet consideră că există șanse ca țara noastră să primească mai multe poziții din partea FIBA. 

În principiu, dar și aici este de așteptat o reacție din partea FIBA și Basketball Champions League, avem alocat la nivel de baschet masculin un loc în BCL și două locuri în FIBA Europe Cup. Însă, totul va fi ajustabil, în ideea în care s-ar putea să fie anumite echipe care nu pot să se înscrie în aceaste competiții”, a spus președintele FRB.

Mai multe locuri pentru România în competițiile europene?!

Din informațiile noastre, Franța are în plan să nu se înscrie în competițiile internaționale până la anul. Deci, s-ar putea să rămână mai multe locuri și România să primească din partea FIBA mai multe poziții. Nu m-aș hazarda să spun că e bine sau e rău, pentru că nici de echipele noastre nu știm cum vor putea din punct de vedere financiar să facă față unei asemenea provocări. În acest moment, da, primele trei clasate în sezonul 2019/2020 vor reprezenta România la nivel internațional intercluburi”, a spus Horia Păun, citat de baschet.ro.

Conform clasamentului LNBM în momentul anulării campionatului, U-BT Cluj-Napoca, CSM Oradea și CSU Sibiu ar urma să reprezinte România în competițiile continentale. Echipele care au jucat în FIBA Europe Cup și în sezonul precedent (2019/2020) sunt urmate în clasament de Dinamo București, CSA Steaua și SCM Timișoara.

Citește și: Inevitabilul s-a produs. Sezon abandonat pentru Euroligă și EuroCup

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS