11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetOficial: sezon închis și la baschet! SCMU Craiova termină pe doi în Grupa Galbenă

Oficial: sezon închis și la baschet! SCMU Craiova termină pe doi în Grupa Galbenă

Federația Română de Baschet (FRB) a anulat sezonul competițional 2019/2020 în Liga Națională de Baschet (masculin și feminin) și Liga I. Decizia a venit astăzi, 19 mai, după ce Consiliul Director a constatat imposibilitatea reluării competițiilor.

S-a decis menținerea ierarhiilor din clasamentele înregistrate la data de 9 martie, momentul suspendării sezonului, fără a se decerna titlul de campioană.

În Liga Națională de Baschet Masculin, U BT Cluj-Napoca și CSU Oradea aveau același record, 15 victorii și 3 înfrângeri. Cele două combatante ocupau primele două poziții. BC CSU Sibiu se afla pe ultima treaptă a podiumului cu 12 victorii și 7 înfrângeri. SCMU Craiova ocupa locul al doilea în Grupa Galbenă în momentul întreruperii campionatului.

La feminin, clasamentul se încheie cu campioana Sepsi Sfântu Gheorghe lider (27 puncte), urmată de CSM Satu Mare (24) şi ICIM Arad (23). Sepsi va avea cu siguranţă drept de înscriere în FIBA EuroCup. O decizie privind participarea în cupele europene pentru echipele româneşti va anunţa FIBA, cel mai probabil în luna iunie.

Consiliul Director recomandă tuturor cluburilor să încerce încheierea pe cale amiabilă a contractelor pentru a se evita litigiile salariale. Site-ul csmoradea.ro anunță că prezenta decizie intră în vigoare din 22 mai 2020, iar cluburile au posibilitatea de a-și rezolva toate aspectele organizatorice în 72 de ore.

Consiliul Director al FR Baschet este format din 15 membri. Preşedintele, doi vicepreşedinţi, secretarul general şi antrenorul federal fac parte din oficiu, iar ceilalţi 10 membri sunt aleşi de Adunarea Generală a forului.

Citește și: SCM Craiova, pregătită deja de noul sezon. Vezi lotul oltencelor!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS