13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetHoria Păun: E greu de crezut că putem relua jocurile în Liga Națională

Horia Păun: E greu de crezut că putem relua jocurile în Liga Națională

Au trecut aproape două luni de când campionatele naționale de baschet au fost suspendate din cauza pandemiei de coronavirus. Între timp, majoritatea baschetbaliștilor străini s-au întors la propiile case și se pregătesc așa cum pot pentru o eventuală reluare a competiției.

Totuși, în 15 mai starea de urgență va fi ridicată, restricțiile nu vor mai fi la fel și sportivii de performanță vor putea începe cantonamentele. Președintele Federației Române de Baschet, Horia Păun, a declarat pentru baschet.ro că este foarte greu în aceste momente ca sezonul să se reia, mai ales că sportivii ar trebui să stea în izolare înainte de cantonament.

„În condițiile acestea, există o posibilitate să repornim Liga Națională. Însă, e greu de crezut că putem face acest lucru atât timp cât înainte de cantonament jucătorii trebuie să stea în izolare. Condițiile sunt destul de stricte. Mă tem că în afară de fotbal și echipele olimpice, nimeni nu are infrastructura și puterea financiară de a relua competiția. Calendarul nostru și contractele din baschetul românesc la nivel de seniori sunt până la finalul lunii mai. Urmează să avem niște discuții cu reprezentanții cluburilor, să vedem ce și cum. Dar, la ultima întâlnire, marea majoritate și-a manifestat dorința de a încheia pentru că mulți dintre ei și-au trimis sportivii acasă. Deja suntem de două luni în izolare, mai sunt încă două săptămâni. E greu de presupus că vom putea reveni la forma inițială a sportivilor”, a spus președintele FRB, Horia Păun.

Citește și / Ionuț Stroe: În cazul unei depistări pozitive, competiția respectivă este compromisă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS