20.1 C
Craiova
luni, 1 iunie, 2020
Știri de ultima oră Sport Baschet Horia Păun, președinte FRB: Cluburile par să fie de acord cu încheierea

Horia Păun, președinte FRB: Cluburile par să fie de acord cu încheierea

Preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Horia Păun, a declarat că este foarte greu de crezut că se vor mai putea relua competiţiile interne de baschet. Acestea au fost întrerupte la 12 martie, având în vedere că nimeni nu poate estima cât va dura pandemia de coronavirus.

Oficialul FRB a participat, joi, la o videoconferinţă alături de reprezentanţii cluburilor din Liga Naţională de baschet feminin în vederea identificării problemelor cu care se confruntă pe perioada suspendării competiţiilor.

„Am avut astăzi o discuţie cu reprezentanţii cluburilor din Liga Naţională feminină pentru că doream să cunoaştem problemele cu care se confruntă fiecare în această perioadă în care competiţiile şi antrenamentele sunt suspendate. Discuţia a mers cel mai mult în direcţia continuării sau nu a actualului sezon competiţional. În mare parte, cluburile par să fie de acord cu încheierea. Asta pentru că deja a trecut o lună şi încă nu ştim cât va mai dura starea de urgenţă. E foarte, foarte greu de crezut că vom putea relua competiţiile din acest sezon. Sportivii au nevoie de continuitate pentru a performa. Însă acum ei nu fac antrenamente decât acasă. Vom vedea, urmează să discutăm cu toată lumea şi să luăm o decizie”, a spus Păun.

Horia Păun: Din păcate există această incertitudine

„Cluburile nu au semnalat probleme financiare. Însă, cu siguranţă fiecare trece printr-o perioadă dificilă. Din păcate există această incertitudine. Sunt unele probleme legate de jucătoarele străine din campionatul nostru. Am fost informat că o jucătoare cu paşaport cipriot nu a putut părăsi România, aşa că a rămas în ţară. Iar alte trei jucătoare din Statele Unite au decis în cele din urmă să nu mai plece acasă şi să rămână în România pe perioada pandemiei”, a adăugat preşedintele.

Astăzi este programată o videoconferință cu oficialii grupărilor din Liga Naţională de baschet masculin.

La 12 martie, toate competiţiile de baschet din România au fost suspendate până la 31 martie de Federaţia Română de Baschet ca urmare a pandemiei de COVID-19. Ulterior, FRB a prelungit suspendarea meciurilor de baschet de pe teritoriul României până la încheierea stării de urgenţă. 

Citește și: Baschet / Campionatul European din 2021 a fost mutat oficial în 2022

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Spitalul Judeţean din Suceava s-a redeschis cu sectoare non-COVID

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, luni, că Spitalul Judeţean Suceava a devenit funcţional pentru sectoare non-COVID, fiind internat deja...

Ce date vor fi colectate de la clienții teraselor?

Terasele s-au redeschis începând de luni, iar noile reglementări prevăd că trebuie să existe unui registru de rezervări ale clienţilor, pentru ca...