19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetPandemia a pus „lacăt” pe campionatele de baschet și volei din Italia

Pandemia a pus „lacăt” pe campionatele de baschet și volei din Italia

Sezonul din Serie A de baschet a fost încheiat din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat Federaţia italiană de baschet, la o zi după ce sezonul din Superlega de volei a fost de asemenea închis.

Anunţul a fost făcut marţi de Giovanni Petrucci, preşedintele Federației de baschet. Acesta a precizat că nu se vor mai relua meciurile rămase din primele două ligi ale campionatului naţional de baschet şi nu va fi desemnată o campioană pentru acest sezon. În clasament, după 12 etape din faza play-off-ului, lider era Virtus Bologna, cu un avans de şase puncte faţă de Sassari.

„De la guvern, regiuni şi oameni de ştiinţă am primit indicaţii clare privind distanţarea socială. Asemenea măsuri sunt imposibil de respectat într-un sport de contact ca baschetul’‘, a declarat Giovanni Petrucci.

Cu o zi înainte, Federaţia italiană de volei a decis de asemenea închiderea sezonului pentru primele sale trei ligi, Superlega, Serie A2 şi Serie A3, dar a lăsat deschisă poarta reluării întrecerii, dacă situaţia o va permite, doar a fazei play-off.

Italia este cea mai afectată ţară europeană de virusul Covid-19, care a făcut până marţi peste 17.100 de victime şi peste 135.000 de îmbolnăviri. 

Citește și: Turneul de la Wimbledon va primi o asigurare de 100 de milioane de lire

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS