13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetDouă sferturi am jucat, Israel ne-a dominat. Al doilea eșec pentru tricolori

Două sferturi am jucat, Israel ne-a dominat. Al doilea eșec pentru tricolori

Echipa națională masculină de baschet a României a cedat, luni seară, la Tel-Aviv, în fața reprezentativei Israelului, cu scorul de 87-63. Partida a contat pentru etapa a doua din preliminariile FIBA EuroBasket 2021.

Jocul de la Tel-Aviv a început dezastruos pentru tricolori. Gazdele au marcat patru coșuri de la distanță în primele cinci minute, timp în care baschetbaliștii noștri au pus doar două puncte pe tabelă. A fost momentul în care selecționerul Tudor Costescu a cerut time-out pentru a mai tăia puțin din avântul Israelului. A fost decizia inspirată, pentru că până la finele primelor 10 minute, formația gazdă a mai bifat doar patru puncte, iar România a ajuns la cota 12.

Sfertul al doilea a fost de-a dreptul spectaculos. Cele două combatante au înscris împreună 53 de puncte și au prezentat un joc ofensiv foarte bun. Din tabăra României, Vînă și Watson s-au remarcat de la trei puncte, în timp ce Cățe a fost omul de bază sub panoul gazdelor. La pauză mare, Israel avea doar cinci puncte avans, scor 43-38.

Actul trei a fost unul destul de echilibrat, în care s-au înregistrat mai multe ratări de ambele părți. Cele cinci puncte diferență de la pauza mare s-au menținut pe tabelă până pe finalul actului, cand Israelul a forțat și a dus scorul la 65-56 cu 10 minute înainte de ultimul fluier.

Gazdele s-au dezlănțuit pe final

În ultimul sfert, naționala Israelului a fost împinsă de la spate de publicul prezent la meci, iar România nu a mai făcut față presiunii. Gazdele s-au desprins la 18 puncte cu patru minute înainte de finalul jocului, iar diferența a fost imposibil de recuperat. S-a încheiat 87-63 pentru Israel, care a bifat al doilea succes în grupa A. România se regăsește momentan pe ultima poziție, făcă nicio victorie după două jocuri disputate.

România: Cățe, Diculescu, Popa, Vîrnă, Watson, Dragoste, Gheorghe, Măciucă, Olad, Orbeanu, Țibîrnă, Tohătan. Selecționer: Tudor Costescu.

Pentru România va urma un meci cu Polonia, dar abia în luna noiembrie.

Citește și: Simona Halep şi-a consolidat poziţia secundă în clasamentul WTA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS