10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetImposibilul a devenit posibil! SCM „U” Craiova, în vârf de formă la Cluj

Imposibilul a devenit posibil! SCM „U” Craiova, în vârf de formă la Cluj

Baschetbaliștii de la SCM „U” Craiova au produs, sâmbătă seară, surpriza etapei a 13-a din LNBM. Trupa lui Aco Todorov s-a impus la Cluj, împotriva Universității, cu scorul de 94-88, după un joc excepțional, în care au demonstrat că accederea în Top 6 nu este o misiune imposibilă. Cu sânge rece pe fiecare atac și într-o formă de excepție din afara semicercului, oltenii au reușit una dintre cele mai importante victorii din acest sezon. Partida din Ardeal a contat pentru etapa a 13-a din Liga Națională de Baschet Masculin.

De la egal la egal cu liderul

Primul sfert al meciului a stat sub semnul echilibrului până la scorul de 10-10, când formația gazdă a reușit opt puncte consecutive și s-a distanțat pe tabelă. A fost momentul în care tehnicianul oltenilor, Aco Todorov, a solicitat un timeout, pentru a-i trezi din „amorțeală” pe „alb-albaștri”. Se pare că a fost o decizie inspirată, pentru că oltenii au recuperat din handicap. Mai mult de atât, la capătul primelor 10 minute au trecut și în avantaj, scor 23-22. De menționat că formația clujeană nu a punctat deloc în ultimele trei minute ale sfertului.

Actul al doilea a debutat cu SCM „U” Craiova într-o formă foarte bună. Oltenii au luat la țintă coșul advers, iar cu cinci minute înainte de finalul reprizei, scorul era unul destul de surprinzător, 30-42. Ușor, ușor, ardelenii au recuperat diferența, și cu ajutorul câtorva erori pe faza ofensivă a oaspeților, s-au văzut la un singur punct în spatele Craiovei. A fost 48-49 la finele primei părți.

După pauză, trupa lui Mihai Silvășan a pus piciorul pe accelerație și a trecut din nou în avantaj. Formația oaspete a intrat într-un con de umbră pe finalul actului, aceasta nereușind să modifice tabela în dreptul ei timp de patru minute. Astfel, înainte de ultimul sfert, CS Universitatea Cluj avea un avans de opt puncte pe tabelă, scor 68-60.

Au forțat exact când trebuia

Ultimele 10 minute au fost de-a dreptul incredibile. Oltenii au demonstrant că nu renunță așa ușor la calificarea în Top 6 și au produs un baschet de calitate. Cu Durrell Pratt și Omari Gudul într-o zi de excepție, „alb-albaștrii” au marcat aproape la fiecare atac, din orice poziție. De asemenea, Tyler Laser și Porter Troupe au fost decisivi pe final, când au rămas stăpâni pe propriile puteri de la linia de libere și din acțiuni personale. Nu mai puțin de 34 de puncte au înscris craiovenii în ultimele 10 minute de joc și au produs cea mai mare surpriză din acest campionat.

De menționat că pentru CS Universitatea Cluj a fost primul eșec pe teren propriu în acest sezon.

Pentru duelul de la Cluj, Aleksandar Todorov a folosit următorul lot: Stoyanov (12), Berceanu, Laser (13), Troupe (12), Țibîrnă (5), Gudul (17), Pratt (19), Diculescu (7), Năsturescu (3), Bagairea, Byrd (6).

În urma acestui rezultat, SCM „U” Craiova și-a mărit considerabil șansele la Top 6. Oltenii au acumulat 18 puncte și au urcat până pe locul al patrulea în clasament.

În ultima etapă din sezonul regulat, Craiova va primi vizita campioanei CSM Oradea. Partida va avea loc sâmbăta viitoare, de la ora 19.00, în Sala Polivalentă, din Bănie.

Citește și: Volei (m) / Victorie în minimum de seturi pentru voleibaliști la Baia Mare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS