17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetAm spart ghinionul. Craiova, victorie extrem de importantă cu Dinamo

Am spart ghinionul. Craiova, victorie extrem de importantă cu Dinamo

Echipa masculină de baschet SCM „U” Craiova a reușit sâmbătă seară o victorie extrem de importantă în lupta pentru accederea în Top 6. Baschetbaliștii lui Todorov au trecut de Dinamo București cu scorul de 92-88, la capătul unui meci tensionat, în care victoria s-a decis în ultimele secunde. Partida a contat pentru etapa a 12-a din Liga Națională de Baschet Masculin (LNBM).

Cu o „foame” mare de victorii după rezultatele nefaste din ultima perioadă, oltenii au început tare jocul și s-au distanțat la 11-5 după patru minute. Jocul bun pe partea ofensivă a continuat până la finalul setului, când scorul indica 31-20 în favoarea echipei gazdă. De menționat că primele 10 minute au fost și cele mai spectaculoase ale meciului, cu multe aruncări precise din afara semicercului.

Dinamo s-a trezit în sfertul secund și a început să mai reducă din handicap. Cu Mladen Jeremic într-o formă de vis, trupa bucureșteană a recuperat punct cu punct până la pauza mare și a venit la doar două posesii de Craiova, scor 50-46.

Laser, decisiv pentru Craiova

Chiar dacă sfertul al treilea nu a fost unul strălucit, iar Dinamo a reușit chiar să preia și conducerea pe tabelă (69-68), ultimul act le-a aparținut oltenilor. Au fost 10 minute în care a ieșit la rampă Tyler Laser, coordonatorul echipei. Acesta și-a condus echipa spre victorie cu multe acțiuni individuale finalizate cu precizie, dar și cu aruncări de la distanță în momentele cheie ale meciului. S-a încheiat 92-88 pentru „alb-albaștri”, care au reușit să oprească seria de opt înfrângeri consecutive și să pășească cu dreptul în noul an.

SCM „U” Craiova: Țibîrnă (6), Stoyanov (3), Diculescu „(11), Byrd (11), Gudul (4), Laser (23), Troupe (16), Bagairea, Pratt (16), Berceanu, Năsturescu (2).

Pentru Craiova va urma un duel dificil, în deplasare cu actualul lider, CS Universitatea Cluj. Partida este programată sâmbăta viitoare, de la ora 18.00.

Citește și: Universitatea Craiova a anunțat despărțirea de Victor Pițurcă!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS