19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetSCM „U” Craiova nu mai știe să câștige. Top 6, misiune aproape imposibilă

SCM „U” Craiova nu mai știe să câștige. Top 6, misiune aproape imposibilă

Echipa masculină de baschet SCM „U” Craiova se îndepărtează din ce în ce mai mult de primele sase locuri. Oltenii au cedat luni seară, în deplasare, cu Staua București, scor 90-93 și au ajuns la cel de-al șaptelea eșec consecutiv. Partida a contat pentru etapa a 11-a din Liga Națională de Baschet Masculin (LNBM).

Meciul de la București a început cu Craiova la conducerea jocului. Pratt, Troupe și Laser au dus repede scorul la 6-0, timp în care steliștii nu au reușit să puncteze deloc. Din minutul 5, însă, rolurile s-au schimbat, iar gruparea din Bănie nu a mai reușit să modifice tabela în dreptul său timp de trei minute. În această perioadă, Steaua a recuperat din handicap și a trecut chiar la conducere, scor 9-6. Până la finalul sfertului, Craiova nu și-a revenit, iar tabela indica 19-12 în favoarea gazdelor.

În actul secund, meciul s-a mai echilibrat, dar de fiecare dată gruparea din capitală avea un mic avantaj. Chiar dacă cu trei minute înainte de pauza mare gazdele aveau un avans de 10 puncte, oltenii au recuperat și au venit la doar o singură posesie distanță. După primele două sferturi, Steaua conducea cu 43-40.

De menționat că Porter Troupe, căpitanul Craiovei, a reușit o aruncare de trei puncte perfectă în ultima secundă a sfertului secund, de la o distanță considerabilă.

Sfertul al treilea a debutat cu Steaua având prim planul. Bucureștenii s-au distanțat la 11 puncte, scor 51-40, dar din acel moment jucătorii Craiovei au revenit spectaculos. Cu trei reușite din afara semicercului și cu mai multe acțiuni perfecte ale lui Laser, „alb-albaștrii” au trecut la conducerea jocului. Înaintea ultimelor 10 minute, formația din Bănie conducea cu 61-55.

Vragovic, „killer-ul” Craiovei

Ultimul act nu i-a aparținut nici Stelei, nici Craiovei, ci lui Karlo Vragovic. Jucătorul echipei bucureștene nu a avut milă de olteni și a punctat din aproape orice poziție. Cu un total de 29 de puncte, croatul și-a împins echipa de la spate spre o victorie extrem de importantă în economia clasamentului. Steaua a încheiat sfertul cu nu mai puțin de 38 de puncte reușite și s-a impus cu 93-90.

SCM „U” Craiova: Bagairea, Laser (10), Troupe (25), Diculescu (8), Năsturescu (2), Pratt (24), Byrd (5), Gudul (16), Stoyanov, Țibîrnă, Berceanu.

În urma acestui nou eșec, Craiova rămâne pe poziția a 7-a în clasament, cu 14 puncte, iar accederea în Top 6 pare deja imposibilă.

A fost ultimul meci din campionat din acest an pentru gruparea craioveană. Totuși, 2019 se va încheia cu o partidă în Cupa României pentru „alb-albaștri”. Pe 30 decembrie, trupa lui Todorov se va deplasa la Oradea, pentru manșa întâi a sferturilor Cupei.

Citește și: Bob / Andreea Grecu şi Ioana Gheorghe, medaliate cu aur la Cupa Europei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS