6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetSCM „U” Craiova a cedat pentru prima dată pe propriul teren

SCM „U” Craiova a cedat pentru prima dată pe propriul teren

Echipa masculină de baschet SCM „U” Craiova a fost învinsă luni seară, în Sala Polivalentă, de formația Universitatea Cluj. Gruparea ardeleană s-a impus cu scorul de 81-74 și le-a administrat alb-albaștrilor prima înfrângere pe teren propriu din acest sezon. Partida a contat pentru etapa a 6-a din Liga Națională de Baschet Masculin (LNBM).

Meciul a debutat cu trei aruncări perfecte din afara semicercului, una de la Craiova și două din tabăra Clujului. Ușor, ușor, formația oaspete și-a impus jocul și a preluat ostilitățile în Bănie. Tyre Johnson și Neal Richard au reușit un prim sfert foarte bun și și-au adus echipa în avantaj, 26-20.

În actul secund, Craiova a ieșt la joc și a început să puncteze aproape la fiecare fază. Omari Gudul a fost din nou într-o formă incredibilă și a contribuit decisiv în revenirea echipei sale din sfertul al doilea. La pauză, gruparea din Bănie a intrat în avantaj, scor 44-41, grație și finalizărilor precise ale lui Tyler Laser și Porter Troupe.

Clujenii au revenit mai „vioi” de la cabine

Neînvinși până în acest moment în campionat, ardelenii s-au trezit în partea a doua a meciului. Chiar dacă formația olteană și-a creat un avantaj de două posesii, trupa lui Mihai Silvășan a trecut imediat peste impas și s-a distanțat la opt puncte. A fost momentul în care craiovenii nu a mai reușit să se apropie periculos pe tabelă. A fost 66-63 pentru Clujeni la capătul sfertului trei.

În ultimele 10 minute s-au ratat foarte multe șuturi de ambele părți. După trei minute și jumătate, tabela indica încă scorul înregistrat la pauză. Johnson a fost de neoprit de la trei puncte și pe finalul meciului, iar SCM „U” Craiova nu a mai avut puterea necesară pentru a reveni. S-a încheiat 81-74 pentru CS Universitatea Cluj, iar gruparea olteană a fost înfrântă pentru prima dată în acest sezon pe propriul teren.

De menționat că brigada de arbitri a luat pe parcursul meciului mai multe decizii care au iritat banca craioveană. La finalul jocului, aceștia au fost huiduiți de publicul prezent la meci .

SCM „U” Craiova: Pratt (9), Bagairea, Petrache, Byrd (3), Troupe (11), Berceanu, Laser (18), Gudul (23), Diculescu (7), Țibârnă (3), Năsturescu, Stoyanov.

„Nu este prima dată când s-a fluierat împotriva noastră”

Brigada de arbitri delegată pentru partida de la Craiova a avut mai multe decizii de neînțeles atât pentru staff-ul echipei gazdă, cât și pentru suporterii prezenți la meci. La finalul partidei din Bănie, căpitanul Craiovei, Porter Troupe, dar și cel mai bun marcator al oltenilor, Omari Gudul, au concluzionat duelul cu Universitatea Cluj și au vorbit puțin despre arbitraj.

„Am jucat acasă și am încercat să rămânem neînvinși. Am jucat foarte bine în primele două reprize, dar după pauză nu ne-a mai ieșt nimic. Acum tot ce ne mai rămâne de făcut este să așteptăm meciul cu Oradea, din etapa viitoare. Au fost mai multe decizii ciudate ale arbitrilor, pe care nu le-am înțeles. Nu este prima dată când s-a fluierat împotriva noastră pe propriul teren, dar mergem mai departe. Clujul a fost mai bună în ultimul sfert și asta a făcut diferența. Ne deplasăm la Oradea să jucăm cel mai bun baschet al nostru și vom vedea ce se va întâmpla”, a declarat Porter Troupe

„A fost un meci bun. Cluj are o echipă foarte bună, cu jucători valoroși. Noi a trebuit să alergăm după ei în ultimele 10 minute, să încercăm să recuperăm, iar acest lucru a contat foarte mult. Este primul meu an aici, în România și nu vreau să vorbesc prea mult de arbitraj, dar au fost cel puțin cinci faulturi dictate fără niciun rost. Când joci cu echipa campioană, trebuie să fii mereu pregătit. Ne vom pregăti foarte bine în această săptămână și vom fi pregătiți pentru următorul meci”, a spus Omari Gudul.

În următoarea etapă, SCM „U” Craiova se va deplasa la Oradea, pentru duelul cu echipa campioană.

Articol scris de Tibi Cocora

Poate te interesează și: LIVE / Spania – România, scor 2-0. Tricolorii nu prea reușesc să țină de minge

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS