3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetSCM „U“ Craiova reia pregătirile pentru noul sezon

SCM „U“ Craiova reia pregătirile pentru noul sezon

Echipa masculină de baschet SCM „U“ Craiova a început să strângă rândurile pentru noul sezon de Liga Naţională. Formaţia antrenată de Aleksandar Todorov se va reuni în această seară la Sala Polivalentă din Craiova. Conducerea echipei a menţionat pentru GdS că în perioada următoare se va programa un antrenament oficial la care poate asista şi publicul, în ideea ca fanii să-i cunoască mai bine pe noii jucători.

Reamintim că, în această vară, Craiova a realizat câteva transferuri spectaculoase. Pe lângă americanul Porter Troupe, care şi-a prelungit contractul, cel mai sonor nume din lotul oltenilor din acest sezon este Monyea Pratt, fostul jucător al vicecampioanei CSU Sibiu. Pe lângă acesta, în tabăra alb-albastră s-au mai alăturat bulgarul Nykolai Styanov şi congolezul Omari Gudul, foşti elevi ai antrenorului Todorov, Tyler Laser, jucător care a trecut pe la Sibiu în 2018, şi Russel Byrd, un american, de 27 de ani, care a poposit în Craiova venind tocmai din Canada, de la formaţia Island Storm.

Tot la capitolul veniri îi contabilizăm şi pe internaţionalii români Bogdan Ţibârnă şi Dragoş Diculescu. Pe lângă aceştia, alb-albaştrii l-au transferat pe Victor Petrache, de la Steaua Bucureşti. De asemenea, românul Antonio Năsturescu a fost împrumutat de la Dinamo Bucureşti.

Troupe şi Berceanu, singurii rămaşi din „vechea gardă“

Aşa cum era de aşteptat, în această vară au fost plecări în masă de la SCM „U“ Craiova. Cu excepţia „veteranului“ Porter Troupe şi a lui Ionuţ Berceanu, toţi ceilalţi jucători au părăsit Bănia. Goran Gajovic şi Iuri Fraseniuc vor evolua în noul sezon la BCMU Argeş Piteşti, Sebastian Ionescu s-a transferat în Germania, Bogdan Popa a semnat cu BC Timişoara, în timp ce Curry, Boone, Mijajlovic, Koreniuk şi Holland vor juca în străinătate, destinaţiile nefiind momentan cunoscute.

De menţionat că Amedeo Casale a suferit o accidentare la menisc şi va lipsi şase luni de pe parchet, existând posibilitatea ca după terminarea perioadei de convalescenţă să semneze cu altă echipă.

SCM „U“ Craiova va debuta în noul sezon în Liga Naţională pe teren propriu, contra vicecampioanei CSU Sibiu. Meciul se va disputa pe 12 octombrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS